Press "Enter" to skip to content

NA ZIDU DŽAMIJE ISPISANE UVREDLJIVE PORUKE NA RAČUN REISUL-ULEME IZ U BIH

Tokom noći sa subote na nedjelju u Kaknju su na zidu harema Čaršijske džamije ispisane uvredljive i šovinističke poruke na račun reisul-uleme Islamske zajednice u BiH i islama kao religije.

Nepoznati počinilac ili više njih odvažio se sprejom ispisati krajnje degutantne poruke na mjestu pored kojeg svakodnevno prođe mnogo učenika obližnje osnovne i tri srednje škole u centru Kaknja.
Tim povodom mr. Elvedin ef. Ibrahimspahić, imam Čaršijske džamije, za Hayat je kazao da policijski službenici PS Kakanj intenzivno tragaju za počiniocima.

“Policija je već prije našeg poziva imala informacije o ovom događaju. Zvali su me danas iz PS Kakanj i kazali da intenzivno tragaju za počiniocima. Još uvijek nemam informaciju da li su pronađeni. Pokušao sam barem malo prefarbati psovku zbog prolaznika, pogotovo djece. Sutra ćemo nastaviti sa uklanjanjem grafita. Zaista ne znam ko stoji iza ovoga i kojim povodom su ispisane poruke. Policija će uraditi daljnji dio posla – kazao je ef. Ibrahimspahić.

Pored toga, uvredljive poruke su ispisane na zidu Osnovne škole ‘Hamdija Kreševljaković’ i Doma kulture, što ukazuje na namjeru počinioca da porukama na vitalnim objektima u centru grada skrene pažnju javnosti na sebe.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *