Press "Enter" to skip to content

Nadrealna scena: Pacijentica priključena na infuziju izašla iz kruga bolnice i otišla po ćevape!?

Jesu li u pitanju ćevapi, topli sendvič, hamburger…, ili nešto drugo manje je bitno. Bitno je da je žena s infuzijom izišla iz kruga bolnice, a da je nitko nije zaustavio
Žena priključena na infuziju čeka ispred fast fooda
Znamo da su iz splitskog KBC-a, odnosno s lokaliteta Križine pacijenti znali, u ne tako davnoj prošlosti bježati kući kako bi se tuširali i oprali kosu, jer tamo nisu imali tople vode u cijevima, piše Slobodna Dalmacija. I tako je bilo sve dok sadašnjem ministru izv. prof. dr. sc. Viliju Berošu nije “pukao film” pa je naložio sadašnjem ravnatelju KBC-a Split, prof. dr. sc. Juliju Meštroviću da “otkrije toplu vodu”. Ono što je ministar naložio ravnatelj bolnice je i proveo u djelo i sada na Križinama ima tople vode.

Isto tako, nažalost znamo da su mnogi Splićani bili svjedoci i bježanja bolničkih pacijenata u pidžamama, koji bi šetali po Firulama i okolnim kvartovima i za kojima bi jurila policija, kako bi ih vratili u bolnicu. Većina tih “bjegunaca” je bila s Klinike za psihijatriju KBC-a Split.

No, do danas nismo znali da iz kruga KBC-a na Firulama, u kojemu se nalazi i Zavod za Hitnu pomoć Splitsko-dalmatinske županije može izići pacijent ili pacijentica koji upravo prima infuziju i za sobom “vuče” pokretni stalak na kojemu visi kesica s infuzijom.

E, upravo se to danas oko 18.10 sati dogodilo ispred najveće i najbolje bolnice od Trsta do Patrasa, kako ovoj zdravstvenoj ustanovi voli “tepati” njezin ravnatelj.
Nevjerojatnu fotografiju poslao je redakciji Slobodne Dalmacije jedan njihov sugrađanin, a na njoj se može vidjeti žena u srednjim godinama, kako stoji pred jednim od bolnici i Hitnoj pomoći okolnih fast-foodova, pokraj taxi stajališta, pred kompleksom KBC-a Firule i naručuje nešto za jelo. I ništa to ne bi bilo sporno da žena sa sobom ne vuče stalak na kotačima, na kojemu visi vrećica infuzije iz koje joj infuzija curi u lijevu ruku.

Žena u kućnim papučama, u tri kvarta hlačama, majici kratkih rukava mirno, bez imalo stresa nešto naručuje. Isto kao da je to normalno. Glad ne pita za infuziju, a poznavajući kako kvalitetnu hranu i obilate obroke dobivaju pacijenti u hrvatskim zdravstvenim ustanovama i nije čudo da je ova pacijentica malo pobjegla.

Jesu li u pitanju ćevapi, topli sendvič, hamburger…, ili nešto drugo manje je bitno. Bitno je da je žena s infuzijom izišla iz kruga bolnice, a da je nitko nije zaustavio, ni pitao gdje ide s infuzijom.

Naravno, postavlja se logično pitanje, što da je pala, slomila nogu, ruku, kuk…, bez obzira je li “pobjegla” po sendvič iz bolnice ili Hitne pomoći? Pa ništa. Mogla bi tužiti bi tu istu bolnicu ili Hitnu pomoć, a sud bi odlučio treba li i koliku odštetu dobiti. Možda bi onda imala za tko zna koliko ćevapa i toplih sendviča.

Naravno, malo se i šalimo, sa stvarima s kojima se nije za šaliti, jer je zaista nevjerojatno da netko pod infuzijom, s pokretnim stalkom izađe iz ijedne normalne zdravstvene ustanove, zvala se ona bolnica ili Hitna pomoć.

Je li žena po ćevape otišla iz bolnice, jedne od dnevnih bolnica KBC-a Split, nekog od odjela KBC-a ili s Hitne pomoći ostavit ćemo odgovornima da doznaju i o tome izvijeste javnost, kao i da objasne kako je moguće da se ovako nešto dogodi, piše Slobodna Dalmacija.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *