Press "Enter" to skip to content

Najbolnija ispovijest Ibrahimovića: Sav novac i veze mi nisu pomogli spriječim SMRT brata!

Zlatan na ručnom zglobu ima jednu posebnu tetovažu na kojoj je ispisan datum rođenja njegovog starijeg brata Spaka (30. april 1973.), koji je preminuo u 41. godini života.

U svojoj autobiografiji “Adrenalin” proslavljeni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović opisao je kako se osjećao kada je saznao da mu brat boluje od teške bolesti i kako je podnio njegovu smrt.

Spako Ibrahimović preminuo je 2014. godine.

Leukemija ga je odnijela za 14 mjeseci. Njegova smrt žestoko je uzdrmala slavnog Šveđanina i promijenila njegove poglede na život.

Zlatanov brat je sasvim slučajno otkrio da boluje od teške bolesti.

Kao je Ibra rekao sve se desilo na ulici gdje je Spako dobio neki čudan osjećaj i izgledalo mu je kao da se davi na trotoaru. Poslije ispitivanja stigle su najgore moguće vijesti – agresivna leukemija.

Spako je započeo odmah terapiju, ali njegovo stanje se za nekoliko mjeseci drastično pogoršalo. Otac je priznao Zlatanu da nema nade za oporavak.

Zlatana je razarala činjenica da ne može nikako da mu pomogne. Pa, ni sav novac koji je imao i ogromna poznanstva širom svijeta nisu mogla da pomognu. Sve to uništilo je legendarnog asa. Spako je posljednje dane života proveo je na klinici u Švedskoj.

Inače, Zlatan je nakon eliminacije od Čelsija u Ligi šampiona tražio od trenera da ode u Malme kako bi bio uz brata. Zlatanov brat je bio u izuzetno teškom stanju – komi. Poslije 15 minuta koliko je proveo sa njim u sobi došlo je ono najgore. Spako je prestao da diše.

Šveđanin je otkrio i potresne detalje sa sahrane, gdje otac nije pustio suzu. Dan poslije sahrane, Zlatan se vratio na grob gdje je plakao cijeli dan, od jutra do mraka, piše Kurir.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *