Press "Enter" to skip to content

Najčešći problemi koje žene imaju su problemi u odnosima svekrva – snaha, žale se na impotenciju supruga i odnose sa muževima

Sara Sabri u intervjuu za Source portal govorila je o porodičnim odnosima, kada su u pitanju teme koje žene često od sramote ne pokušavaju pokrenuti sa članovima svojih porodica, obzirom da su u našoj zemlji još uvijek neke teme tabuu.

“Meni je drago što sam uspjela da izgradim takav odnos sa ženama da se one meni ispovijede. Ja ako im ne odgovorim direktno odgovor na svoja pitanja će naći u nekoj od mojih knjiga. Veliki broj tabua je oko nas, a Islam je vjera u kojoj nema tabua i ja to podvlačim u svojim knjigama”, rekla je za Source Sara Sabri.

Sara sabri, pravim imenom Sanela (Karišik) Begović rođena je 1984. godine u Novom Pazaru u Srbiji. Udata je i majka petero djece. Diplomirala je u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru i objavila deset knjiga koje govore o porodičnim odnosima.

Najčešći problemi koje žene imaju su problemi u odnosima svekrva – snaha, žale se na impotenciju supruga i odnose sa muževima.

“Uguši nas negativna patrijarhalnost i mnogo škakljivih pitanja mi žene upućuju. Vjerski autoriteti ženama kažu da upućuju dove, da se strpe i tako dvanaest godina. Ja sam realista i to me iznervira i za to sam da se problemi riješavaju i da se o problemima priča i ne treba da se trpi”, rekla nam je Sara Sabri.

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *