Press "Enter" to skip to content

NAJMLAĐI PUTINOV VOJNIK KOJI JE POGINUO U UKRAJINI JE 18-GODIŠNJE DIJETE

Nekoliko britanskih medija izvijestilo je da je u Ukrajini ubijen Roman Akimov (18), što ga čini najmlađim ruskim vojnikom za kojeg je potvrđeno da je smrtno stradao prilikom invazije na Ukrajinu.

Identificiran je pomoću DNK analize, a njegovi roditelji su o smrti obaviješteni tri tjedna nakon što je ubijen.

Roditeljima Evgeniji i Ivanu posmrtno je dodijeljen ruski Orden hrabrosti, koji se dodjeljuje na ukaz ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Tek 10. aprila smo saznali da je ubijen 17. marta”

“Zadnji put kad smo se čuli bio je 15. marta”, rekla je Romanova sestra Natalija. “Rekao je da je živ i zdrav. Nakon toga smo izgubili kontakt. Tek 10. aprila smo saznali da je ubijen 17. marta. Smrt je potvrđena analizom uzorka DNK”, rekla je Natalija Akimova.

Romanova majka na društvenim mrežama je objavila njegovu fotografiju i sljedeći tekst: “Neću te nikad zaboraviti, obećavam. Nisam imala vremena da ti kažem toliko toga. Oprosti mi za sve loše stvari. Da te barem mogu čvrsto zagrliti.”

“Htjela bih da se mogu posljednji put propisno oprostiti od tebe i pogledati te u oči zadnji put”, stoji u objavi Romanove majke. Roman Akimov u rusku vojsku unovačen je u sibirskoj regiji Krasnojarsk.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *