Najpoznatiji saudijski portal nazvao Erdogana novim Hitlerom

Piše: Abdullah Nasup

Najpoznatiji saudijski portal Sabq nazvao je turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana novim Hitlerom opisavši početak njegovog novog predsjedničkog mandata kao početak diktature.

U članku koji nosi naslov „Razmetljivost novog Hitlera vodi Tursku u ekonomsku i bezbjednosnu propast“, a u članku, pored ostalog, piše kako je Erdoganova politika „stvaranja neprijateljstava u regiji uzrokovala pad lire“.

Saudijski internetski portal prenio je riječi političkog analitičara Fahda Deepajija: „Razmetljivost i nadmenost s kojom Erdogan nastupa protiv svakog svog oponenta od sredine 2016. godine, dovela je do toga da sada u Turskoj imate 77.000 osoba u zatvoru, a najmanje 170.000 je otpušteno s posla ili su pod suspenzijom. Sve to potvrđuje da se Erdogan pretvara u novog Hitlera. No, ono što Erdogan radi je poput zakotrljane loptice snijega koja svakim danom raste i kada udari uništit će sve živo, naročito jer je svakim danom sve više onih koji su obespravljeni i koji ga mrze.“

Spomenuti članak na društvenim mrežama je izazvao negodovanje brojnih Saudijaca koji smatraju da objavljivanje ovakvog članak štetno djeluje na odnose između Turske i Saudijske Arabije.

Saudijski mediji bliski vladajućoj oligarhiji redovno, skoro svakodnevno, objavljuju sadržaje u kojima se napada Erdogan i turska vlada.

saff.ba

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara