Press "Enter" to skip to content

NAKON BEOGRADA SPREMA SE MASAKR U BH. GRADU? MLADIĆ NA INSTAGRAMU NAJAVIO SVOJE NAMJERE

U nezapamćenoj tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, hicima iz vatrenog oružja ubio je u srijedu osmero učenika i čuvara škole, a ranio šestero djece i nastavnicu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odmah je pojačalo prisustvo pripadnika policije u školama ali i apelovalo na sve vlasnike da oružje drže savjesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlaštenim osobama, a posebno djeci.

Pored Srbije reakcija nije izostala ni u Sarajevu.  Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Mersiha Novalić potvrdila je da su iz predostrožnosti odmah poduzeli aktivnosti koje se odnose na povećano prisustvo policajaca, koji policijski rad obavljaju u zajednici u blizini škola u Kantonu.

– Intenzivirali smo aktivnosti svojih policajaca koji su primarno zaduženi za rad policije u zajednici. Nakon toga pojačali smo i prisustvo uniformisane policije i kolega u civilu, ali na način koji nije agresivan. Dakle, na način koji ima svoju svrhu, ali ne uznemirava ni građane ni učenike kao ni nastavnike. Na terenu smo i pratimo situaciju – izjavila je Novalić.

Srbijanska Vlada proglasila je petak, subotu i nedjelju za dane žalosti.

Dječak K.K. koji je osumnjičen da je pucao u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, prema podacima policije, mjesec dana je planirao smrtonosni pohod. Uhapšen je, a pronađeno je oružje kojim je izvršeno krivično djelo.

ŠOKANTNIM PORUKAMA NIJE KRAJ

Nekoliko sati kasnije dok su porodice još uvijek „okupirale“ zdravstvene ustanove u Srbiji gdje su bili smješteni učenici povrijeđeni u pucnjavi a policija vršila uviđaj na društveni mrežama dječaku koji je u djelo sproveo planirani masakr pružali su podršku dok je jedan najavio isti scenario. Policija je promtno reagirala i maloljetnika dovela na razgovor.

Čini se da ovaj slučaj nije zaobišao Bosnu i Hercegovinu. Građani na društvenim mrežama dijele story na kojem mladić iz Bihaća također najavljuje scenario iz Beograda.

  • Onaj dječak što je ubio osmoro djece je kraljina za mene. Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za Ekonomsku školu u Bihaću biće upamćen masakr u Bihaću to vam se kunem životom. Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati zbog toga će da bude teror – napisao je A.Z. iz Bihaća.

Njegov story odmah je uslikan a zatim ga svi korisnici dijele.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *