Press "Enter" to skip to content

NANA TE ODGOJI, TI JE UBIJEŠ: KOMŠIJE U ŠOKU NAKON STRAVIČNOG ZLOČINA

U ulici Paje sokak, u općini Stari Grad Sarajevo, u su subotu dvije maloljetnice, od kojih je jedna njena unuka, udavile 74-godišnju S. S.

Ovaj događaj potresao je građane Sarajeva, ali i cijelu državu jer je utvrđeno da je jedna od njih staricu držala za noge dok ju je druga davila.

Divna žena

U ulici je jučer vladala potpuna tišina, svi stanari su i šoku i ne mogu da vjeruju šta se desilo. Neki od njih nisu smogli snage ni da govore o ovom mučnom činu.

Jedan od komšija istakao je da se osjeća loše i da još ne zna šta se tačno desilo.

  • Poznavao sam je, muž joj je bio limar. Bili smo zajedno na straži u ratu. Gospođa je bila vrlo fina. Žalosno je ovo što se desilo – rekao je.

Drugi komšija je kazao da djevojčica koja je ubila svoju nanu ide s njegovim sinom u školu i da se uvijek plašio da “ne pokvari“ i ostalu djecu.

  • Djevojčica je prerano odrasla. Znate kako to ide u društvu “hajde zapali, hajde ovo probaj i slično“… To čitavo društvo kao divlje da je bilo, vazda su se svađali, lupali na vrata – ispričao je.

    Ulica ih odgojila

Komšinica koja je u nekoliko navrata djevojčicu i slala kući jer je predugo bila napolju kazala nam je da joj je majka dobra i vrijedna žena.

  • Meni je žao njene mame, ode da zaradi koru hljeba, bori se. Majka je odlična, a nana je još bolja bila. Valja to izdržati sve – prokomentirala je komšinica za Avaz.

Kako je dodala, djevojčica je bila problematična.

  • Znala mi je lupati na vrata u 12 navečer. Ulica ne može odgajati djecu. Nana te odgoji, ti je ubiješ – kazala je.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *