NAPADNUTI ARAPSKI TURISTI U BIH: DVA MUŠKARCA I JEDNA ŽENA POVRIJEĐENI

Turistički vodič svjedočio je napadu na jednu arapsku porodicu na vodopadu Kravice, nakon čega su se turisti pokupili nakon samo 24 sata provedena u BiH, te se vratili nazad u Kuvajt. Sve je ovo napisao Avazu,, a mi prenosimo pismo u cijelosti:

– Moje ime je Senaid Hamidović i sezonski sam turistički vodič. Ono što želim reći je da se na lokalitetu vodopada Kravice desio još jedan u nizu napad na turiste iz arapskih zemalja.

Do sad je mržnja bila očigledna, a sada to i primjenjuju na djelu. Oko 15:45 sati jučer, četvorica momaka su prišli mojoj grupi porodici iz Kuvajta, jedan ih je verbalno napao, dok je drugi izvadio sprej-suzavac i počeo da pršće po njima. Oni su u šoku počeli da bježe vani i da se žale na bolove u očima, pokušao sam pozvati policiju, ali nisu imali sluha za takav slučaj.

Odmah smo se zaputili prema Domu zdravlju u Ljubuškom gdje su dobili medicinsku pomoć. Doktori su evidentirali lakše povrede dvojici muškaraca i jednoj ženskoj osobi. Inače, ova porodica je u BiH stigla tek prekjučer i imali su uplaćen cjelokupan aranžman od sedam dana.

Međutim, zaprepašteni ovakvom situacijom u BiH, sutra se odmah vraćaju kući – dodao je

avaz

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara