Nekad nesreća izliječi čovjeka

Zadivila me je priča o jednoin nepokretnom čovjeku od koga su svi ljekari digli ruke i kazali da će u takvom stanju biti doživotno. Jadni je čovjek godine i godine provodio sam u kući. Polahko su se očaj i jad počeli uvlačiti u njegovo srce i čekao je smrt. Međutim, jednoga dana, kada su svi njegovi otišli u grad, u kuću se uvukla škorpija. Pošto je bio sam, nije mogao dohvatiti ništa da bi se odbranio, niti sklonio od ove opasne životinje.
Škorpija mu se uskoro približila i ujela ga nekoliko puta. Iako je očekivao smrtne bolove, čovjek je osjetio kako mu počinje teći krv u nogama. Osjetio se ponovo živim i vitalnim i konačno je ustao na noge, prohodao po sobi i otvorio vrata svoga doma. Kada su se kući vratili njegovi rođaci i djeca, nisu mogli vjerovati svojim očima.
“Neka je uzvišen Onaj koji liječi ljude na najrazličitije načine”
Kada sam ovo ispričao nekim ljekarima, kazali su mi kako je to vrlo moguće, jer škorpija posjeduje jake korisne otrove koji liječe nepokretne i paralizirane ljude. Samo Uzvišeni može dati lijek svakom, i na najrazličitije načine!

Obrada: putem-islama.com
Izvor: Riznica mudrosti (Husejn ef. Čajlaković)

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara