Nemamo napretka u životu, da li se radi o sihru?

Pitanje: Poštovani! Imam jedan problem, imam 16 god. i odlučila sam da vas upitam za savjet… Moji roditelji su nezaposleni, bave se poljoprivredom, rade non stop a nema nikakvog napretka, pa smo pomislili da je na nas neko bacio sihire, otišli smo do nekog čovjeka (nije musliman) koji navodno može pomoći kada su u pitaju ti problemi. Kada smo došli, čovjek je pogledao mene i rekao da ja treniram nogomet (što je i istina) ali on to nije mogao znati (mislim nije mu mogao niko prije reći).

Nakon toga rekao je mome ocu da je neko prije 40 godina bacao razne sihire na moju familiju,  tako da zbog njih moj amidža nema djece a moja mama je nekoliko puta abortirala, nemamo nikakvog napredka u kući (jedino sam ja uspjela u nogometu i za 1 godinu treniranja zaigrala za reprezentaciju BiH). Također je rekao i da neidemo nigdje drugo da “liječimo” te sihire jer će nam samo uzimati novac a neće ništa postići jer je zastarjelo, samo je rekao kao neku vrstu zaštite da pred ulazna vrata zakopamo: komad hljeba, glogov trn, malo soli i još nešto ne mogu da se sjetim tačno šta još ide. Ja mislim da on nije od onih koji žele samo da zarade jer nema neku određenu cijenu za svoje usluge, daje mu koliko ko može. Molim vas recte mi šta bi bilo najbolje uraditi !!! Lijep pozdrav.

Odgovor: Bismillah zahvala pripada samo Allahu Uzvišenom i neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog Miljenika i Poslanika Muhammeda alejhisselatu we selam, na njegovu časnu porodicu i sve ashabe do Sudnjeg dana

Prije svega postavlja se pitanje koliko je Islam prisutan u vašoj kući. Koliko često klanjate i da li redovno klanjate. Svi problemi kreću od toga. Kuća u kojoj se ne klanja, ne praktikuje Islam niti kuća, a ni sami ukućani nemaju zaštite Onoga Koji sve može i Koji je Svemoguć, a to je Allah Gospodar svih svijetova, Vladar Sudnjeg dana.

Osoba kod koje ste bili nije ništa drugo do prevarant i lažljivac, a svakako i sihrbaz. Kako insan može da zna pojedninosti vas i vaše porodice, bez da vas lično poznaje. Može da zna isključivo putem džinna, koji mu dođe i kaže stvari koje bi trebao da zna o vama.

To što vam je rekao da zakopate komad hljeba, glogov trn, sol itd. to ne radite ni pod razno, jer to nije ništa drugo do zamka sihrbaza kojem će te se vraćati svako toliko i kojem će te kroz skorije vrijeme davati ogromne novce i koji će vas polahko uvoditi u mrak iz kojeg vas samo Allah Uzvišeni može izvesti.

Kao prvo ne gubite vrijeme i iskreno se pokajte Allahu za vaše grijehe.
Ne vraćajte se više nikada toj osobi i njemu sličnim.
Ako ne klanjate sad vam je velika i možda jednistvena prilika da zamolite Allaha Uzvišenog da vas uputi i učvrsti u Njegovoj subhanehu vjeri.
A zatim pronađite osobu koja ispravnom metodom liječi Kur’anom i koja mora biti isključivo musliman odnosno Allahov pokoran rob. Kažite mu i pokažite to što vam je taj šarlatan i pokvarenjak dao i neka sa dozvolom i pomoći Gospodara Uzvišenon to spali i uništi. I na kraju molim Allaha Uzvišenog da vas uputi na put Istine i učvrsti u Islamu. A Allah najbolje zna.

Za islam-iman – Odgovorio: Mirza Semić

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara