Press "Enter" to skip to content

Neopisiva sreća: Oglasila se majka heroj koja je rodila bebu tešku šest i po kilograma

Kako kažu, ovaj dječak za sada je sigurno najveća beba ove godine, a ni ljekari, ni roditelji nisu očekivali da ovoliko bude krupna.

Majka Suzana Kučina (27) svoje treće dijete donijela je na svijet carskim rezom, a kako je jučer, 7. augusta izjavila, ništa nije ukazivalo na to da će mali Pavle biti toliko krupan.

“Trudnoća je bila normalna, uredna, bilo mi je teže fizički, znali smo da je teška, ali nismo znali da je baš ovoliko. Najviše sam voljela da jedem slano, nisam birala, samo sam malo više jela i to slano. Dječak se zove Pavle”, rekla je mama Suzana.

Suzana se do sada već dva puta porađala, a kako je izjavila, starija djeca su joj bila normalne težine, oko 3,700 grama.

“Nije bilo razlike u odnosu na druge dvije trudnoće. Možda jedino što sam malo više jela, ali samo slane obroke i bila sam usporenija. Sad znam i zašto, jer je beba bila baš velika. Ne znamo kako je toliko puno porasla, ali smo presrećni. Najvažnije je samo da je sve prošlo kako treba – rekla je ova srećna majka.

Iako je porođaj krenuo prirodnim putem, odlučeno je da se ipak uradi carski rez.

Krenula sam prirodno da se porađam, ali je beba bila visoko, pa je urađen carski rez, sve je prošlo dobro”, kaže Kučina.

Pored dječaka i djevojčice koje ima kod kuće, mali Pavle njeno je treće dijete, a primarijus dr. Dragan Perišić, ginekolog koji je obavio porođaj kaže da ne sumnja da će mališan biti krupan čovjek jednog dana.

Kako ističe, i mama i beba su danas dobro, pa se nadaju da će već za koji dan biti pušteni iz bolnice.

Jutros su u zadovoljavajućem stanju, žena je dobro, ustaje, sama može da se brine o bebi, a beba napreduje i ne gubi na težini što je najvažnije”, kaže dr Perišić.

Iako se pretpostavljalo da će beba biti krupna, svi su bili iznenađeni kada je mali Pavle izvučen iz stomaka.

“Po veličini stomak vidio sam da će biti krupna beba, ali ova veličina je ekstremno velika. Ne samo kod nas, već u cijeloj Srbiji. Došla je sa kontrakcijama i išli smo na prirodni porođaj, ali smo na kraju ipak uradili carski rez. Kad smo vidjeli glavicu, začudio sam se kolika je, a kada smo ga izvadili bili smo baš iznenađeni. Najvjerovatnije će biti krupan čovjek, vrijeme će pokazati kako će se razvijati, a vrlo je vjerovatno da će biti krupan čovjek – rekao je dr Perišić.

Ljekari i babice u gornjomilanovačkoj bolnici sa ponosom kažu da Pavle nije jedina velika beba koja se rodila u njihovom porodilištu.

Prije određenog vremena ovdje se rodila beba od pet kilograma, ali svi dobro pamte i malog džina prije nekoliko godina koji je imao 5.900 grama, međutim Pavle je jedna od najvećih beba u historiji Srbije. Inače, rekord i dalje drži beba od 7,5 kilograma rođena prije 35 godina u porodilištu “Narodni front” u Beogradu, pišu srbijanski mediji.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *