Press "Enter" to skip to content

Neredi u Marseilleu i Lyonu, 45.000 policajaca na ulicama. Policijski satovi, zabrane

ČETVRTI je dan nasilnih prosvjeda koji su počeli nakon policijskog ubojstva 17-godišnjeg tinejdžera Nahela M. u Parizu u Nanterreu, predgrađu Pariza.

Prije 12 minuta
U Marseilleu 80 uhićenih
Policija je u Marseilleu uhitila 80 izgrednika, među kojima je bilo mladih maskiranih lica. Neki od njih su neki “pokušali pljačku” na nekoliko ulica. Lakše su ozlijeđena dva policajca.

Prije 18 minuta
Obitelj želi pokopati tinejdžera u diskreciji
Nahelova obitelj moli sve novinare da ne idu na mjesto sprovoda i da poštuju njihov izbor diskrecije, poručili su odvjetnici obitelji tinejdžera u priopćenju za javnost.

Navodi se kako obitelj “želi sačuvati svoju privatnost u ovom teškom razdoblju” te se “želi sačuvati od bilo kakvog uplitanja medija”.

Prije 25 minuta
Umro mladić u Francuskoj, pao je sa zgrade tijekom nereda
Mladić je preminuo u petak nakon što je pao s krova supermarketa u predgrađu sjevernog francuskog grada Rouena tijekom noćnih nemira, priopćile su lokalne vlasti.

Uništene trgovine u centru Marseillea, 42 uhićenja
“Mnoge nasilne skupine još uvijek su prisutne u centru Marseillea”, rekli su iz policijskog stožera. “Redovito ih rastjeruje policija”, rekli su dodavši da su 42 osobe uhićene.

Prema France Bleu Provence, prosvjednici su uništavali štedionicu. Opljačkana je i trgovina Sephora. Policija koristi suzavac na poznatoj aveniji Marseille.

Mnoga otkazivanja događanja u pariškoj regiji
U pariškoj regiji Ile de France se otkazuju ili skraćuju koncerti, karnevali, jazz festivali…

Prije sat vremena
Prekinut javni prijevoz između Švicarske i Francuske
Linije javnog prijevoza između Švicarske i Francuske prekinute su u petak od 19:30 jer je Francuska odlučila prekinuti promet autobusa i tramvaja u zemlji zbog nereda, objavio je Ženevski javni prijevoz.

Ženeva graniči s Francuskom s tri strane, a brojne autobusne i tramvajske linije koriste stotine tisuća prekograničnih radnika koji žive u Francuskoj i rade u Švicarskoj.

Prije sat vremena
Sukobi u Lyonu
Kako javlja Actu.fr, sukobi se nastavljaju u blizini trga Place des Terreaux u Lyonu, gdje je nešto ranije policija rastjerala prosvjednike.

Više na Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *