Press "Enter" to skip to content

NERMIN OTAC TROJE DJECE TREBA NAŠU POMOĆ: ŽIVOT MU OVISI O APARATU”

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Nermina Mulića iz Visokog, oca troje maloljetne djece čiji život ovisi o aparatu, jer je dijalizni pacijent, javlja Anadolija.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17022. Pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke. Broj je jedinstven za sve bh. operatere.

“Za Nermina njegovi prijatelji i svi koji ga znaju imaju samo riječi hvale, jer je uvijek pomagao drugima. Nije ni sanjao da će tako brzo pomoć biti potrebna njemu.

Njegov život se promijenio u potpunosti 2020. godine kada saznaje da mu otkazuju bubrezi. Od simptoma je imao povišen krvni pritisak, zujanje u ušima te oticanje nogu.

Nadao se da je to prolazno stanje, ali ispostavilo se da nije”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Sada mu je potrebna specifična transplantacija bubrega u Francuskoj, jer je donor bubrega njegova supruga Zehra koja je različita krvna grupa.

Za transplantaciju je potreban iznos od 40.834 eura.

Nermin je ranije putovao sa suprugom i sestrom u Turskoj uz posredstvo Pomozi.ba gdje mu je rečeno da oni ne rade ovakve vrste transplantacija.

Halima, njegova najstarija kćerka, te sin Omar, kao i najmlađa Azra mole se za zdravlje njihovog oca, a sada i majke koja je donor, kako bi opet živjeli kao i prije očeve bolesti.

Osim poziva na broj 17022 novčane uplate su moguće putem web-platforme www.pomoziba.org, žiro računa i PayPala Udruženja Pomozi.ba.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *