Press "Enter" to skip to content

NESEBIČNO SU POMAGALI UNESREĆENOM NARODU: SPASITELJI IZ BIH DOBILI POSEBAN NADIMAK OD TURAKA, EVO ŠTA ZNAČI

Heroji iz Bosne i Hercegovine počeli su se vraćati u domovinu. Turski narod prepoznao je profesionalizam, hrabrost i požrtvovanost naših spasilaca. Dok se oni vraćaju svojim porodicama u suprotnom pravcu idu konvoji pomoći za unesrećene.

Deset dana ista misao i jedna briga: Samo da njegov Dženan bude dobro. A Dženan je u Turskoj pokazao glavnu osobinu članova GSS-a: Hrabrost i nesebičnost. Sada svi očekuju njihov dolazak.

On je srčan, ne računa na sebe… bojao sam se kada bude primijetio nekoga, neku osobu da se neće zaletjeti i povrijediti… toga sam se brojao – naglašava Dženanov otac Šukrija Kaltak, piše N1.
Svi strahovi istopili su se u zagrljaju. Aplauz za sve njih. Spasili su brojne živote, dali sve od sebe, pa i podizali moral ostalim ekipama. Narod Turske dao im je poseban naziv.

Došli smo… Turci su bili stali u jednom momentu. I naša dva momka su to sve podigla, podigli atmosferu, da se radi… onda smo čuli da ljudi govore ”umut, umut” pitali smo šta to znači – rekli su nam da znači nada, i takav smo nadimak dobili od njih. To je nešto lijepo u svemu ovom ružnom – ispričao je Edi Balić, član GSS-a “Prenj” iz Konjica.
Slike užasa dugo će ostati u njihovim glavama. Vođu tima GSS-a Kantona Sarajevo smiruje razdragani sin, ističe da je poželio oca.

Riječima doživljeno ne mogu opisati.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *