Press "Enter" to skip to content

NESRETNU HANU JAŠAREVIĆ GOLIM RUKAMA ZADAVIO SIN PA MAJČINO TIJELO UBACIO U BUNAR!?

Hana Jašarević, koja je prošle sedmice pronađena mrtva u bunaru koji se nalazi u dvorištu porodične kuće u naselju Mahala kod Sapne, udavljena je.

Kako je potvrđeno u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, još uvijek se radi na identifikaciji počinitelja, ali i motivima zločina. Oslobođenje nezvanično saznaje da je nesretnu ženu rukama udavio njen sin, koji je nakon ovog događaja smješten na Psihijatrijsku kliniku na liječenje.

Saznajemo i to da je Hana Jašarević likvidirana noć prije nego je istražnim organima prijavljen njen nestanak.

Njeno tijelo, podsjećamo, nađeno je 2. novembra a pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su o tome obavijestile komšije nesretne 65-godišnjakinje.

Oni su naveli da je Hana Jašarević bila za primjer svima, te se nikad nikome nije zamjerila. Komšije su kazale i to da 65-godišnjakinja ima sina, koji je psihički bolesnik, i koji ju je često maltretirao. Navodno ga je u nekoliko navrata prijavljivala nadležnim institucijama, ali niko nije reagovao.

Dženaza Hani Jašarević klanjana je jučer ispred Nove džamije u Gornjoj Sapni, a ukopana je na mezarju Gornja Sapna. Na smrtovnici je navedeno da su ožalošćeni kćerka Eisa, te porodice, Jašarević, Noćić, Salihović te ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *