Press "Enter" to skip to content

Nevjerovatan događaj: Postao peder nakon salijevanja strahe

Piše jedan mladić poruku a iz svake se riječi osjeti jad i čemer, šta roditelji mogu učiniti od svoga djeteta! Subhanallah!
Bio je dječak od 9 godina kada su ga roditelji odveli kod jedne “dobre nane” da mu se “salije strava”, jer se puno plašio i nije mogao jesti.
“Dobra nana” ga je stavila na nešto slično krevetu od slame i prekrila ga crvenim čaršafom pa “učila” i mrmljala “salijevajući stravu” s olovom.
Nakon ovog se doduše “bolje osjećao”, ali je istovremeno osjetio neopisivu privlačnost prema muškarcima. Kao dječak to nije mogao shvatiti ali u pubertetu se sve više okretao muškarcima, osjećajući da to nije normalno, tražeći njihovu blizinu. Sramota i nesigurnost su ga povele da se tajno sastaje sa starijim muškarcem, preko dvije godine. Svo ovo vrijeme je znao da je kazna islamom strašna ali ga “nešto” vuklo u propast. Da bi se “spasio”, pokajao se i počeo redovno klanjati ali su sralno dolazile misli da njemu nema oprosta i da će u džehennem, vječno!
Dva puta se pokušao ubiti, ne zna šta da radi i kako da zaboravi i pobijedi tu neodoljivu privlačnost prema muškarcima!

SALIJEVANJE STRAVE JE HARAM

“Salijevanje strave, kao način tzv. alternativnog, paramedicinskog liječenja nije izričito verificirano niti izričito zabranjeno u šeri’atu. Njegovu korisnost ili beskorisnost treba potvrditi medicinska struka i praksa. Taj način liječenja ne treba vezivati za islam. Budući da u sebi ima elemenata magije, da nije potvrđena njegova korisnost, mišljenja smo da je bolje i sigurnije izbjegavati takav način “liječenja”. (M.hfz. Dević)

“Salijevanje strave je pagansko vjerovanje i nema utemeljenja u šerijatu. Ne spominje se da je tako nešto postojalo u praksi Allahovog Poslanika, s.a.v.s, niti u praksi prvih generacija muslimana. Kod njih je postojala rukja (odučavanje), koja ima utemeljenje u šerijatu. Prema tome, salijevanje strave i tome slično je zabranjeno (haram). Posebno, u tom pogledu zabrinjava, što mnoge žene, kada salijevaju stravu, uče naopako kur‘anske sure što je najveći grijeh koji može izvesti iz islama. Učenje sura naopako pri salijevanju strave govori da su to džinovska i šejtanska posla. Zbog toga, savjetujem svim našim muslimankama da se klone salijevanja strave. Ukoliko su učile sure naopako, neka odmah prestanu i iskreno se pokaju Allahu, dž.š. Ukoliko svjesno to nastave raditi, neka znaju da tim svojim postupkom izlaze iz islama, a Allah, dž.š, najbolje zna.” (Prof. Dr. Šukrija Ramić)

“Oni koji preporučuju tzv. “Salijevanje strahe” i bave se time su u zabludi i čine grijeh novotarstva, gatanja i vračanja te podržavanja istog, jer ova praksa nije poznata najčasnijim generacijama Muslimana niti se utemeljuje na Kur’anu Plemenitom ili na Sunnetu Resulullaha saws. Nerijetko se pri ovim neznabožačkim ritualom uče kratke kur’anske sure naopako ili se uz kur’anske ajete ili dove mrmljaju i dodaju još “dove” šerijatski zabranjenog sadržaja, kao: “Hazreti Alija bašču sadio, šta je usadio – sve mu se podmladilo! Amin!” Nagađanje sudbine, uzroka bolesti ili traženje lijeka na osnovu figurica koje ostaju topljenjem olova, nošenje istih ili, u vezi s ovim, kokano “naučenih” žutih, crvenih, bijelih ili crnih končića za “zaštitu” je apsolutni širk. Šejtani i Džinni se mame ovim rabotama a oboljelim osobama, dugoročno gledano, ovaj paganski običaj samo uvećava bolest. Zabrinjavajuće je što se ovim skoro isključivo bave samo žene, koje su ionako podležnije šejtanskim vesvesama i džinnskim napadima.” (Hfz. Fuad A. Seferagić)

“Nije dozvoljeno ići pobožnim ženama da liječe sihire salijevanjem strave u olovo. Evo razloga za to: Liječenje sihira dozvoljeno je samo učenjem Kur’ana i dova. Salijevanje strava u olovo je vid gatanja jer se kroz olovo želi vidjeti šta je prepalo čovjeka! A gatanje je zabranjeno hadisom: ‘’Ko ode gataru i povjeruje mu, porekao ono što je objavljeno Muhammedu.’’”(Mr. Elvedin Huseinbašić)

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *