Press "Enter" to skip to content

NEVJEROVATNO: Kadirov šalje svoje sinove od 14, 15 i 16 godina u rat: “Borit će se na prvoj liniji”

RUSKA novinska agencija RIA Novosti javlja da je čečenski čelnik i saveznik Vladimira Putina Ramzan Kadirov rekao da njegova tri maloljetna sina idu u borbu u Ukrajinu.

“Maloljetnost ne bi trebala ometati obuku branitelja naše domovine. Akhmat, Eli i Adam imaju 16, 15 i 14 godina. Ali njihova vojna obuka počela je davno, gotovo od malih nogu. I ne šalim se. Došlo je vrijeme da se pokažu u pravoj borbi, a njihovu želju samo pozdravljam. Uskoro će izaći na prvu crtu i bit će na najtežim dionicama”, objavio je Kadirov.

Kritizirao povlačenje iz Limana
Kadirov je jučer kritizirao povlačenje ruskih snaga iz Limana.

Na svom Telegram kanalu objavio je da ruske snage “nisu dobile sve potrebne podatke i zalihe streljiva” te okrivio zapovjednika Središnjeg vojnog distrikta Aleksandra Lapina optuživši ga da je premjestio svoj stožer u Starobilsk, koji je “100 kilometara od svojih podređenih”, dodavši da se “sakrio u Luhansku”.

“Nije sramota što je Lapin osrednji zapovjednik, nego činjenica da ga čuvaju zapovjednici iz Glavnog stožera”, objavio je Kadirov dodajući kako “nema mjesta nepotizmu u vojsci, naročito u teškim vremenima”.
Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *