Press "Enter" to skip to content

NEVJEROVATNO, SLUČAJNO ILI NE?! Korona virus u stripu Asteriks na trci kroz Italiju iz 2017. godine

Foto: Screenshot

Prije 15 dana preminuo je Albert Uderzo, ilustrator «Asterixa», omiljenog stripa niza generacija. Imao je 92 godine, a skupa s tekstopiscem René Goscinnyjem počeo je raditi ovaj strip još 1959. godine.

Preminuo je u utorak 24.03., kako je navedeno – u snu u svom domu u Neuillyju, od srčanog udara, nepovezanog sa epidemijom koronavirusa – otkrio je izvor iz familije.

Međutim, upravo je pandemija koronavirusa bila povod da se neki sjete ovog francuskog umjetnika. I to zbog jednog stripa koji je izašao prije 3 godine!?

Naime, autori stripa «Asterix», u epizodi «Utrke kočija», koja je u srpskom izdanju prevedena kao «Asteriks na trci kroz Italiju», glavnog ljubimca talijanske/rimske publike te su 2017. godine prozvali – Coronavirus!?

Uderzo i Goscinny nisu radili ovu epizodu, to su učinili njihovi nasljednici Feri i Konrad, ali je zaista jako zanimljivo.

– Pogledajte ovu koincidenciju! U ovoj epizodi glavni italijanski takmičar se zove – Koronavirus!? Za njega navija cijela Italija da pobijedi na trkama. Strip je objavljen 2017. godine. Donesite svoje nezavisno mišljenje o svemu – poručuju autori videa kojeg možete pogledati ispod…

doznajemo.com

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *