Nevjerovatno šta sve aspirinom možete liječiti!

Salicilna kiselina se koristi za ublažavanje bolova i upala još od 5. stoljeća. Osim toga efikasna je u prevenciji zgrušavanja krvi i bolesti srca. Salicilna kiselina je glavni sastojak Aspirina i stoga se preporučuje da imate aspirin u svakom trenutku. Evo nekih od iznenađujuće korisnih upotreba aspirina, osim što se koristi kao generalni ubojica bola.

Podmlađuje kožu
Aspirin sadrži salicilnu kiselinu koja može napraviti vašu kožu kristalno jasnu. Smanjuje otekline, crvenilo i akne zbog svoje sposobnosti da eliminiše prekomjerne ulja i mrtve stanice kože. Smrvite 5 aspirin tableta izmiješajte ih sa ¼ čaše vode i jedna kašičica meda. Nanesite pastu na kožu i ostavite da djeluje 10 minuta. Isperite toplom vodom. Možete ga koristiti svakodnevno, tjedno, ili mjesečno dok ne dobijete željene rezultate.

Vaše cvijeće će trajati duže
Možete jednostavno dodati slomljen aspirin u vodu i vaše cvijeće će trajati mnogo duže.

Uklonite mrlje znoja
Smrvite dva aspirina i kombinirajte ih sa ½ šolje tople vode. Potopite mrlju u ovu smjesu i za dva do tri sata mrlja će nestati.

Vraćanje boje kosi
Hlorisana voda može imati negativan učinak na boju kose, posebno ako imate svijetlu boju kose. Srećom, možete napraviti svoju kosu savršenom i sjajnom ponovo rastvaranjem 6-8 aspirina u čaši tople vode. Utrljajte na kosu i ostavite da deluje 10-15 minuta.

Osušene bubuljice
Bubuljice mogu nastati u bilo kojoj dobi, iako je posebno česta kod tinejdžera. Ove dosadne fleke mogu se lako presušiti sa pastom od jednog slomljenog aspirina i malo vode. Nanesite pastu na bubuljice i ostavite ga da djeluje nekoliko minuta. Zatim isperite sapunom i vodom. Također, ova pasta može smanjiti crvenilo. Ponovite postupak sve dok bubuljica ne nestane.

Žuljevi
Ovaj moćan sastojak također može vam pomoći sa žuljevima. Smrvite 5-6 aspirina u prah i kombinirajte sa ½ kašičice limunovog soka i vode. Nanesite mješavinu na noge i umotajte ih u topli ručnik. Pokrijte s plastičnom vrećicom i ostavite ga da u trajanju od najmanje 10 minuta. Uklonite vrećicu i ručnik i trljajte omekšani ćulj.

Uklanjanje peruti
Aspirin je također vrlo efikasan za liječenje peruti. Sve što trebate učiniti je slomiti dva aspirina u fini prah i dodajte ga u svoj šampon. Nakon 1-2 minuta i dobro isperite običnim šampon.

Očistite masnoće sa lonca i tave
Smrvite nekoliko aspirina pomiješajte ih sa sokom od limuna. Koristite smjesu za čišćenje koja će skinuti masnoću sa tave i lonca. Rezultati će vas zadiviti!

novonovo.info

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara