Press "Enter" to skip to content

‘Nezamisliva situacija, europski saveznici su šokirani, ovo izgleda kao pokušaj državnog udara’

Dosad su situacije uvijek bile obrnute. Amerika bi pozivala, Bijela kuća ili State Department, zemlje trećeg svijeta da poštuju demokratski ishod izbora u situacijama kad bi neki diktator ili autokrat osporavao rezultat demokratskih izbora

Situaciju u Washingtonu gdje su prosvjednici prekinuli zasjedanje Kongresa na kojem je trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na američkim izborima komentirao je Večernjakov novinar iz Bruxellesa Tomislav Krasnec.

“Tijekom zasjedanja prosvjednici su inspirirani Trumpovim porukama upali nasilno u zgradu i okupirali je. Bilo je i krvi i bacanja suzavca, situacija je na rubu nereda. Iz Bruxellesa vidimo niz poruka, šokirani su, niz premijera i predsjednika pa i glavni tajnik NATO-a večeras na Twitteru šalje poruke. To je jedna koordinirana reakcija među američkim saveznicima u Europi. Nezamisliva situacija, europski saveznici pozivaju Ameriku da poštuje demokratske standarde čiji je uzor zapravo Amerika bila u svijetu. Dosad su situacije uvijek bile obrnute. Amerika bi pozivala, Bijela kuća ili State Department, zemlje trećeg svijeta da poštuju demokratski ishod izbora u situacijama kad bi neki diktator ili autokrat osporavao rezultat demokratskih izbora. Ovdje večeras vidimo situaciju da su europski saveznici ozbiljno zabrinuti i šokirani onime što se događa u Washingtonu, a što zaista izgleda kao pokušaj državnog udara. Trumpovi simpatizeri koji su se okupili na prosvjedu u Washingtonu upali su u zgradu američkog Kongresa ne u bilo kojem trenutku nego dok traje to zasjedanje na kojem se konačno potvrđuje izborna pobjeda Joea Bidena.”

Vecernji.hr

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *