Press "Enter" to skip to content

NEZAPAMĆEN ZLOČIN U SARAJEVU: Šejtan mu naredio da ubije staricu?

Počelo je suđenje Adnanu Zukiću, optuženom za ubistvo Hanife Dizdarević u naselju Koševsko Brdo

Na početku dokaznog postupka u Kantonalnom sudu u Sarajevu, na suđenju Adnanu Zukiću, optuženom da je 7. aprila 2019. godine usmrtio Hanifu Dizdarević u njenom stanu u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, moglo se vidjeti kako su istražitelji sarajevskog MUP-a uspjeli povezati optuženog sa ovim ubistvom iako u prvi mah nisu imali nikakav konkretan trag.

Ispostavilo se da je Zukić otkriven vrlo brzo i to na osnovu pregleda kamera videonadzora s više lokacija, a s ubistvom su ga povezali njegovi DNK tragovi na rukavicama, čizmama i dukserici na kojima su bili i tragovi krvi Hanife Dizdarević.

Ubistvo starice otkriveno je slučajno, naveo je policajac Elvis Imamović, koji je došao u Ulicu Antuna Hangija na poziv građana jer je u jednom od stanova starica pala. Kako nisu našli staricu Hanifu, od komšija su saznali koji je njen prozor, pa se policajac popeo ljestvama i kroz prozor vidio da u hodniku leži tijelo žene. Na lice mjesta odmah su došli istražitelji i vatrogasci te su ušli u stan. Prema riječima istražitelja Amera Selaka, ispostavilo se da je starica ubijena, te da su joj na leđima konopcem svezane ruke. Pored žene pronađen je iščupan telefonski kabl, na stolu pare i ček od penzije (što znači da se nije radilo o ubistvu iz koristoljublja). Na ručki od vrata bila je kesa sa hranom koju je starica uzimala u Crvenom krstu, a na stolu kesica s lijekovima.

Selak je pojasnio da je policija pošla tim tragom i uzela videonadzor apoteke u kojoj je starica bila tri dana ranije.

​Vidjeli su da je sama ušla i krenula kući. Potom je policija uzela snimke videonadzora s trase kretanja starice. Kamera sa stomatološke ordinacije snimila je osobu sa zelenim kišobranom koja je opservirala ulicu. Kad je starica prošla, ta osoba, za koju se kasnije ispostavilo da je Adnan Zukić, odmah je krenula okolo. Saznalo se da je osoba s kišobranom okolnim putem došla do staricinog stana, u njemu se zadržala 7-8 minuta, izašla i odvezla se Fordom Galaxy. Po tablicama policija je otkrila da je u pitanju Zukićevo vozilo.

Pretresom Forda pronađene su rukavice, dukserica i čizme te su se daljim vještačenjem sve kockice složile. Ostao je samo nerazjašnjen motiv…

Predavanje

Zukić je na Koševskom Brdu išao na vjerska predavanja u udruženje koje se nalazi preko puta zgrade u kojoj starica stanuje. U neformalnom razgovoru on je policiji priznao da je ubio staricu i da ga je na to sam šejtan navratio.

Nakon ročišta Zukić je odveden na psihijatrijsku kliniku Jagomir, a naredno suđenje zakazano je za 30. septembar.

bhdijaspora.net

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *