NEZGODNA STVAR, TIP UBIO PUNICU

Jedan je brat, nesretnim slučajem, nehotice dakle, smrtno povrijedio svoju punicu sto ga je, čudnim okolnostima, ipak odvelo u zatvor 20 godina! U zatvoru su ga stavili sa ostalim ubicama i neuracunljivim tipovima pa su mu prisjele muke a 20 godina robije je dozivio kao 40 godina. Jos je prvih godina saznao da mu se zena preudala i da je prodala zajedničku kuću! Sve to ga je natjeralo da se u zatvoru posveti vjeri i vrati Allahu swt; počeo je klanjati i učiti u sufari od nekog hadzije, kojeg su isto tako osudili za ubistvo, ali iz nemara.
Jednog dana su dozvolili zatvorenicima da ispred zatvora igraju lopte, on je bio na golu! Spomenuti hadzija mu je pucao loptom na gol da se naš habibija toliko trgnuo i bacio u mrežu gola, da je pao sa sofe na koju je sjeo prije par minuta, otkako je došao s posla i zaspao.
Ovaj trzaj i skok u gol ga je probudilo iz sna!!!
Gledao je zbunjeno svoju uplašenu hanumu, koja ga nijemo posmatrala, pa je on, nakon par trenutaka, upita:

– Gdje ti je mati, ženo?!
– Vani je s djecom…,što?

Obrisa čelo podlakticom pa odhuknu:

– Hvala ti Bože!

P.S.
Ovaj brat je u par minuta sna pocinio ubistvo i proveo 20 godina u zatvoru, pretrpio tolike azabe… Šta li se krije i koji nas “podvizi” čekaju u kaburu, u vatri i u Džennetu, koji su nam nedokučivi poput sna?

hfz., Fuad Seferagić

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara