Press "Enter" to skip to content

NIZAMINA KOMŠINICA: “NERMIN JE BIO SRETAN KADA JE DOBIO KĆERKU. MISLIO JE DA ĆE RODITELJSTVO GA PROMJENI”

Nizama Hećimović napustila je kuću u kojoj je živjela sa nevjenčanim suprugom Nerminom Sulejmanovićem samo osam dana prije stravičnog zločina koji je potresao ne samo Gradačac, već i cijeli region.

Njene komšije opisuju Nizamu kao lijepu i dobru, ali i povučenu i usamljenu ženu.

– Izlazila je sa kćerkicom u dvorište i na ulicu i kao da je samo čekala da neko naiđe da popriča s njom. Uvijek se javljala, pričale smo, ali nismo ulazile u dublje razgovore. Moja kćerka je često išla kod nje da joj čuva djete. Nismo vidjeli da joj dolazi iko osim sestre i, rijeđe, majke – priča Nizamina komšinica za Telegraf.

Kod kuće je, kaže, često bila sama sa djetetom.

– Nermin često nije bio tu. Dođe automobilom i ubrzo ponovo negdje ode. Iz kuće nismo nikada čuli svađu i galamu, a Nizama se nije žalila na supruga. Samo su oni znali šta se dešavalo u njihovom domu – dodaje ona.

Ona ističe da se po gradu pričalo da je Nermin bio problematičan, kao i da je bio u zatvoru, ali da je prema njenoj porodici uvijek bio fin i javljao se kada ih sretne.

– Ne znamo koliko puta je bio u zatvoru, kao ni koliko dugo. Kad god bi otišao zatvor, njegova majka bi rekla da je negdje otputovao, tako da smo tek kasnije saznali da je bio u zatvoru. Sa ocem je bio u lošim odnosima, ali je čak i on došao da ih posjeti kada se dijete rodilo. Mislio je da će roditeljstvo ga promjeni na bolje – kaže.

Ona se prisjeća koliko je Nermin bio srećan kada je dobio kćerku i zato nije mogla da povjeruje šta se prije dvije nedelje dogodilo.

– Kad se sve desilo bila sam na poslu. Kćerka mi je poslala snimak. Rekla sam joj da to nije Nizama, a ona me je ubjeđivala da jeste. Usta su joj bila krvava i sva je bila plava. Nisam vjerovala da je to ona jer je Nizama bila plavuša, a kosa joj je na snimku bila skroz crvena – dodaje.

Kaže da se i ranije bojala da izađe noću jer u okolnim kućama nema ljudi, ali da je zbog onoga što se dogodilo strah samo postao jači.

Da podsjetimo, 11. avgusta je Gradačac potresao zločin koji se ne pamti: Nermin Sulejmanović života je lišio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Denisa i Džengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao od ranije, i ranio tri osobe.

Nakon što je ubio partnerku, Nermin je otišao u grad gdje je ubio Denisa i Đengiza Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i s kojima je bio u sporu.

Sulejmanović je na kraju izvršio samoubistvo, a pitanje je gdje će i kada biti sahranjen, jer niko ne želi da preuzme njegovo tijelo, čak ni porodica.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *