Njemački kardinal: Jedna kršćanska porodica vrijedi koliko tri muslimanske!

Nakon uvredljive izjave kardinala lokalni mediji počeli su pisati o cijelom događaju. Kardinal je sporne riječi izgovorio na sastanku grupe pod nazivom “Neocatechumenal Way”.

“Jedna vaša porodica vrijedi koliko tri muslimanske”, riječi su kardinala Meisnera, a potvrdio ih je glasnogovornik pomenute grupe Christoph Heckley.

Predsjednik turske islamske zajednice u Njemačkoj Bekir Alboga kritikovao je spornu zjavu te kazao da bi ona podigla mnogo prašine ukoliko bi je izrekao neki muslimanski svećenik.

Predsjednik Centralnog komiteta muslimana u Turskoj također je kazao kako je sporna izjava neprijateljska te da je suprotna stavovima poglavara katoličkih vjernika pape Franje.

“To je lični stav kardinala Meisnera. Čak i kad bih bio i primoran da shvatim ne bih da komentarišem”, kazala je ministrica federalne Vlade nadležne za migracije, izbjeglice i integracije Aydan Ozoguz.

Meisnerova izjava naišla je također i na osude Partije zelenih.

“Sporne izjave predstavljaju prijetnju za socijalni mir. Kršćanstvo nas uči da poštujemo sve ljude”, navodi se u saopćenju iz ove partije.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara