Press "Enter" to skip to content

NJEMAČKI NOBELOVAC ŠOKIRAO SVIJET: KARCINOM NASTAJE OD OVAKVE HRANE

Njemački naučnik Oto Hajnrih Varburg dobio je Nobelovu nagradu za pronalaženje osnovnog uzroka raka. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života.

Antifiziološkom ishranom (uglavnom kiselom hranom) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu koja je slabo snabdijevena kiseonikom. Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a nedostatak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.

Dr Varburg je rekao: „Nedostatak kiseonika i kiselost su dvije strane istog novčića: ako jedno ima jedno, jedno ima drugo. Ako imate previše kiselosti, automatski će vam nedostajati kiseonik u tijelu; ako vam nedostaje kiseonik, imaćete kiselo tijelo. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.

Oduzmete li zdravoj stanici 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr Warburg. “Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez iznimke”.
Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna

U svom djelu “Metabolizam tumora“, dr Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika).

Otkrio je, da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kiseonika.

Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.

Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

Kiselost i alkalnost organizma zavisi od hrane

Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u tijelu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi o toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.

Naše stanice, da bi mogle uspješno funkcionisati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7.

Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.

Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost.

Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.

Hrana koja zakiseljuje telo:

Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljenohidrate, koji škode slazeni. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
Meso (sve vrste)
Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, pavlaka, jogurt itd.
Rafinisana sol
Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
Hljeb
Margarin
Kofein
Alkohol
Duhan
Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
Antibiotici i uopšteno svi lijekovi

Hrana koja alkalizira:
Sve sirovo povrće.
Neki su kiselog ukusa, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalni. Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Ne dajte se zavarati njegovim veoma kiselim ukusom).
Bademi. Veoma su alkalne.
Cijela zrna: Jedino alkalizirajuće zrno je proso. Sve ostale žitarice su blago kisele, ali idealna ishrana zahtjeva i određeni procenat kiselosti, pa bi trebalo da jedete neke žitarice. Sve žitarice se moraju jesti kuhane.
Med. Ima veoma visok alkalitet.
Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalni.
Voda. Važan je za proizvodnju kiseonika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vodu u malim gutljajima tokom dana.
Vježbanje. Vježbanje pomaže u održavanju alkalnosti tijela jer obezbjeđuje kiseonik cijelom tijelu. Sjedeći način života uništava život.
Hemoterapija ne liječi već pogoršava kiselost tijela

Hemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da mora da posegne za alkalnim rezervama organizma, da bi neutralisala kiselost žrtvovanjem minerala (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađenih u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primjećujemo promjene kod ljudi koji primaju hemoterapiju, uključujući gubitak kose. I drugi lijekovi pogoršavaju kiselost organizma, pa ih treba izbjegavati koliko god je to moguće.

Tačan pH odnos

Kako je istaknuto, potpuno je nemoguće da se rak javi kod osobe koja se zdravo hrani, pije mnogo čiste vode i vježba. Da biste se pravilno hranili, obezbijedite sebi 60% alkalnu ishranu i izbjegavajte proizvode koji su uglavnom kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Nemojte ga zloupotrebljavati i koristiti ga što je manje moguće.

Ako ste bolesni, idealno je da vaša ishrana bude 80% alkalna. Ako imate rak, savjet je da što više alkalizirate svoje tijelo. To možete postići uz pomoć dijete, vježbanja, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa hlorofila.

Stručna mišljenja „Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo do krajnja tačka zasićenja tijela kiselošću“, rekao je Džordž V. Kril iz Klivlenda, jedan od najpriznatijih hirurga u svijetu. prneosi “Hayat“.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *