Press "Enter" to skip to content

NJEN MUŽ NE MOŽE IMATI INTIMNI ODNOS S NJOM ZBOG BOLI KOJU ONA OSJEĆA. ŠTA JE RJEŠENJE ZA PROBLEM?

Pitanje: Izvinjavam se na ovakvom pitanju, ali se osjećam loše. Ja sam muslimanka i u braku sam dva mjeseca. Problem je ovaj: Ja volim svog muža ali svaki put prilikom intimnog odnosa on ne može staviti svoj spolni organ u moj. Jer mene previše boli. Znam da se ovo zove frigidnost. Imala sam ružnu mladost i ujak me dodirivao kada sam bila veoma mlada i znam da ne mogu imati intimni odnos sa mojim mužem zbog toga što mi je ujak učinio. Moj muž je veoma strpljiv sa mnom i veoma ljubazan, ali ni on ne zna šta da učinimo. Možete li nam molim vas, pomoći?

Odgovor: Slavljen neka je Allah!
Muž mora biti nježan sa suprugom ako je intimni odnos bolan ili joj uzrokuje psihičko opterećenje. On mora biti strpljiv dok se ona ne oporavi i ne navikne na njega i da se osjeća ugodno s njim, jer ona to želi koliko i on.
Ibn Hazm kaže:
Robinje i slobodne žene su dužne ne sprječavati njihove vlasnike ili muževe od intimnog odnosa kada ih pozovu, osim kada žena koja je pozvana ima menstruaciju ili je bolesna ili se boji da će biti ozljeđena prilikom intimnog odnosa. (Al-Muhalla, 10/40)
Ova stvar je nesumnjivo teška, pogotovo za one koji su nedavno vjenčani, ali je bolje nego uzrokovanje problema koji će uništiti bračni život. Sestra je spomenula da voli svog muža to bi trebala uzeti na znanje i koristiti da ispuni svoje želje na dopušten način.
Supruga također bi se trebala liječiti i psihički i fizički. Ne bi se smjela predati psihološkoj boli i biti zatvorenik prošlosti. Njen muž nije njen zli ujak koji ju je napastvovao kada je bila mala. Sad je odrasla i sa svojim je mužem, i dozvoljeni su jedno drugom.
S obzirom na tjelesnu bol, ovo je nešto što je prirodno kada se dvoje vjenčaju. Bol će uskoro otići, in sha Allah. Sve što je potrebno je malo strpljenja.
Oboje bi ste trebali mnogo doviti i težiti da slijediti naredbe Allahove, redovito obavljati obavezne dužnosti, poštujući naredbe Allahove na vrijeme i pridržavanje u pogledu odijevanja. Sve to može utjecati na to da Allah vas oslobodi i ukloni sve psihološke i druge barijere od vas koje su prisutne.
A Allah zna najbolje.

Odgovorio: Šejh Muhammed Salih El-Munedžid|islamqa

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!