Press "Enter" to skip to content

Novi detalji užasa u Atini: Hrvati ubili Grka sa više uboda nožem, ranili maloljetnu osobu

Prava drama odigrala se tokom noći na ulicama Atine u Grčkoj gdje su huligani zagrebačkog Dinama, “Bad Blue Boysi” izazvali haos i nožem usmrtili 22-godišnjeg momka.

Prema informacijama koje su objavili grčki mediji, nesretni mladić je preminuo uslijed posljedica višestrukih ubodnih rana koje su mu nanesene nožem, prenosi Telegraf.rs. On je odmah poslije stravičnog incidenta prevezen u bolnicu, gdje su ljekari uložili velike napore da ga zadrže u životu, ali nažalost, mogli su da konstatuju samo smrt.

Povrijeđene osobe
Tokom incidenta, povrijeđeno je još osam osoba, od kojih su u pitanju tri Grka i pet Hrvata, a među povrijeđenima je i maloljetni mladić, tačnije 17-godišnjak.

Prema navodima, on je pogođen kamenom tokom tučnjave, i zadobio je povrede glave. Također, kako su javili grčki mediji, uhapšeno je 96 osoba, koje su sprovedene u zgradu “Generalne policijske uprave” u Atini.

Kako je navedeno u policijskom izvještaju, među uhapšenima je 87 hrvatskih državljana, pet Grka i po jedan Austrijanac, Albanac Bosanac i Nemac.

Sve se odigralo u delu Atine koji se zove “Nova Filadelfija”, a gdje se nalazi i stadion AEK-a.

Izbjegli policiju
Poslije svega, postavlja se pitanje kako su Hrvati, koji su inače u Atinu doputovali automobilima u sopstvenoj režiji, ušli u Grčku i izbjegli policiju, s obzirom na to da je meč proglašen utakmicom visokog rizika, i da je UEFA rethodno izrekla zabranu dolaska gostujućih navijača.

Također, na društvenim mrežama se mogu naći navodi da su sa huliganima Dinama, AEK-ove navijače napale i pristalice Panatinaikosa, koje su inače veliki rivali “žutih”, a u prijateljskim odnosima sa “Bad Blue Boysima”.

Navodno, dvije grupe su se našle kod stanice “Irini”, a potom su zajedno sjeli u voz i odvezli se do stanice “Pefkakija”, odakle su pješke krenuli ka stadionu.

Utakmica je prvobitno trebalo da bude odigrana u utorak od 20:45 sati na stadionu AEK-a. Ipak, s obzirom na okolnosti i tragičnu smrt 22-godišnjeg navijača AEK-a, nije poznato da li će organizatori dozvoliti odigravanje utakmice.

Također, prema pojedinim informacijama, tokom dana će biti održani hitni sastanci na kojima će prisustvovati i čelnici UEFA, nakon čega će biti odlučeni dalji koraci.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *