Press "Enter" to skip to content

Novi Pazar: Oglasio se otac 4 mališana stradalih u požaru, preživio pa saznao da je izgubio djecu. Oni su sad na….

Abdul iz Novog Pazara, koji je u stravičnom požaru 5. marta izgubio četvoro djece, izašao je sa intenzivne nege u bolnici i polako se oporavlja nakon niza operacija transplantacije kože.

Kako se saznaje od brata povrijeđenog Abdula, on je sada stabilno i imao je nekoliko operacija i donora kože.

– Dobro je, imao je još dvije uspješne operacije, hvala Bogu. Više nije na intenzivnoj nezi, sada je u običnoj bolničkoj sobi. Najvažnije je da je on dobro, hvala Bogu. Prošli petak je saznao da je izgubio djecu, sve do tada nije znao, jer nije bio svjestan. Izgleda mirno i smireno, trudi se da prihvati to, zna da je učinio sve da ih spasi – ispričao nam je Eslam, brat povređenog Abdula.

Kako je ispričao, trebalo bi da uskoro izađe iz bolnice, a zajedno sa suprugom traži apartman u kojem će živjeti i nadaju se novom početku.

Abdula, Amra, Novi Pazar, požar
Oglasio se i otac mališana

– Hvala svima koji su pitali i brinuli za mene. Mnogo se bolje osjećam. Hvala svima koji su mi donirali kožu. Moja djeca su sada na nekom boljem mestu, u dženetu i molim se za njih – rekao je Abdul na društvenim mrežama.

On zahvaljuje Bogu jer se oporavio i priča kroz kakav je bolan proces prošao i nada se da niko ne mora da prolazi kroz to.

Takođe, istakao je i zamolio sve da se mole da njegova žena Amra bude bolje, jer je u lošem mentalnom stanju, još je u šoku nakon potresne tragedije koju je preživjela.

Podsjetimo, požar se dogodio 5. marta u jutarnjim časovima u stambenoj zgradi u Novom Pazaru.

Majka dece saznala da je trudna

U stravičnom požaru nastradalo je četvoro djece stare od šest mjeseci do pet godina, a otac Abdul, egipatski državljanin, je bio teško povrijeđen. Majka djece Amra je bila lakše povrijeđena, a naknadno se saznalo da je trudna!

Otac četvoro mališana živ je goreo dok je pokušavao da spasi svoju djecu, tvrde očevici ovog strašnog događaja. Nesrećni čovjek je preko terase pokušao da uđe u sobu gdje su mu bila djeca, ali nije uspio da otvori vrata.

Kako je ispričala porodica ranije, bračni par se upoznao preko interneta, a ubrzo su se i zaljubili.

– Živjeli su u Kairu blizu naše porodice, onda su se nakon par mjeseci vratili u Srbiju kako bi Amra završila studije medicine. Dobila je prvo dijete dečaka Zaina, zatim su ponovo došli u Kairo, a dječak je odrastao sa nama sve dok nisu morali da se vrate u Srbiju. Stalno su bili na relaciji Egipat-Srbija, posjećivali su nas kad god su mogli, ali su se vraćali u Srbiju zbog Amrinih studija medicine – ispričao je ranije amidža stradale djece.

(Kurir.rs/Blic/Sandžak Danas)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *