Press "Enter" to skip to content

NOVI PAZAR: Žena nalazila čudne stvari ispred vrata, postavila kameru i šok šta je radila komšinica!

Foto: Screenshot

Komšijski odnosi su ponekad komplikovani, puni napetih situacija i neraščišćenih odnosa.

Video snimak koji kruži društvenim mrežama snimljen je u Novom Pazaru (Sandžak, Srbija), a na njemu se vidi komšinica koja nešto baca ispred vrata osobe koja je postavila kameru.

Naime, žena je nalazila čudne i gadne stvari ispred svojih vrata, ali kako nije mogla uhvatili onog ko joj ih donosi, odlučila je postaviti kameru.

Kako piše u opisu videa, kamera je snimila kako joj prva komšilica tri dana zaredom donosi i baca sihr (crna magija).

Ispod možete pogledati video!

Gepostet von Misala Ummu Džemil am Sonntag, 23. Februar 2020

Gepostet von Misala Ummu Džemil am Sonntag, 23. Februar 2020

Gepostet von Misala Ummu Džemil am Sonntag, 23. Februar 2020

Ako nađeš nešto sumnjivo u kući ili van kuće, to ne bacaj u smeće, niti u rijeku, niti u vodu, nego uradi sljedeće:

1) Dobro se zaštiti učeći ajetu-l-kursiju, El-Felek i En-Nas, ovo uči što više prije nego dodirneš sihr i kad ga budeš uništavao, otvarao ili razvezivao, učiti moraš sa nijjetom zaštite.

2) Pazi da prilikom uzimanja sihra, od njega ti ništa ne ispadne ili da nešto izgubiš, zato se stavi neka veća posuda ili salveta, te se iznad nje uništava, lomi, raspliče, odveziva, ili šta več, sihr.

3) Sihr se postepeno uništava, pogotovo ako je materija velika i jaka. Znači, polako ga uništavaš nekoliko minuta, pa ga ostaviš u naučenoj vodi sat-dva, pa opet i sve tako. Čak kad bi ga dva dana tako postepeno i polako uništavao, nema smetnje, jer kod uništavanja sihra tada je on najopasniji i najžešči, kako sihr, tako džini koji ga čuvaju , a i olakšavaš bolesniku.

4) Ako bude materija na koju je napravljen sihr da se može zapaliti, onda se na to prouče ajeti o uništenju sihra i zatim se zapali ili se potopi u vodu na koju su naučeni ajeti o uništenju sihra, nakon nekog vremena izvadi se iz vode, osuši se, a zatim se zapali, kao što je papir, platno, i sl.

5) Ako bude sihr uvezan u čvorove ili uzlove, bilo konac, dlake, kosa ili uže, učiti rukju ili ajet o uništenju sihra, te odvezivati polako i puhati u čvorove.

6) Ako bude sihr ispisan na papir (hamajlije i talisamni) , potopiti u naučenu vodu (kako je objašnjeno) zatim to izvaditi. Osušiti, a zatim pokidati ili zapaliti.

7) Ako sihr bude na kamenu, željezu ili plastici, potopit u naučenu vodu, ostaviti nekoliko dana, zatim izvaditi i slomiti ili izrezati nečim, te baciti.

8) Ako bude sihr koji je poprskan, uzeti obične soli staviti u vodu, zatim proučiti rukju na tu vodu ili samo ajete o uništenju sihra, zatim tom vodom tri puta poprskati to mjesto.

9) Ako je sihr zakopan na određenom mjestu, ali ne može se tačno odrediti, uzeće se jestiva sol, morska voda ili obična, na nju će se proučiti rukja, zatim će se taj teren ili sumljivi dio posipati tom vodom i ponavljati dok Allah ne dozvoli uništenje sihra.

Allah najbolje zna!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *