Press "Enter" to skip to content

Nurkić: Otišao sam na odmor i šokirao se. Moramo pomoći bolesnoj i gladnoj djeci

JUSUF NURKIĆ je održao konferenciju za medije na kojoj je pričao, između ostalog, o nekim društvenim problemima koje bi želio riješiti. Reprezentativac Bosne i Hercegovine govorio je o problemima koje uzrokuje siromaštvo, a dotaknuo se i Elona Muska.

“Žalosno mi je kad vidim što sve ljudi rade. Neću govoriti Elonu Musku šta treba raditi sa svojim novcem, ali vidim da bi on radije kupio Twitter nego pokušao pomoći ljudima koji danas nemaju šta jesti. Imamo djecu koja su bolesna i kojoj možemo pomoći, a ne činimo to”, rekao je Nurkić pa se osvrnuo na Ruandu kojoj financira izgradnju dvije škole.
Želi Srebrenici izgraditi školu
“Živimo u teškom svijetu, bio sam u Ruandi tri dana, nisam nikad vidio toliko sretnih ljudi, toliko dječjih osmijeha, a imaju toliko malo. Vidio sam dvije škole koje pohađa nekoliko tisuća djece, a nemaju cipele. Pogodilo me to, pokušao sam im kupiti cipele, knjige, sve što im je potrebno”, rekao je Nurkić pa dodao:

“Želim da im se izgradi košarkaški teren. Nevjerojatno je kad vidite da zaista možete pomoći. Nisam to planirao, otišao sam na odmor i šokiralo me ono što sam vidio. Cilj mi je sagraditi i školu u Srebrenici. Želim djeci bolju budućnost. Nije bitno koje su religije, mene te stvari ne dotiču. Bijelci, crnci, pripadnici bilo koje religije, o ljudima trebamo suditi samo po tome kakvi su ljudi.”

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *