Press "Enter" to skip to content

OBJAVLJENI SNIMCI IZ SRBIJE: POLICIJA BRUTALNO TUČE MIGRANTE, NE ŠTEDE NI MALOLJETNIKE

Udruga MVI (Medical Volunteers International Serbia) objavila je na Instagramu video iz prihvatnog centra u Somboru, prenosi Index.

-Službeni tranzitni centar koji finansira vlada trebao bi biti sigurno mjesto za ljude u pokretu. Ova snimka pokazuje drugačije. Ovo je jasan dokaz da srpska policija nezakonito tuče pojedince. Dječak na ovom videu je maloljetan.

Ljudi su izvijestili da su oni koje je uhvatila policija odvedeni na jug u Preševo. Nažalost, ovo postaje sistemski. Vlada Srbije ne samo da zanemaruje migrante, već u potpunosti krši njihova prava”, napisali su na Instagramu.

Kako saznaje televizija N1, video je snimljen jučer u ranim jutarnjim satima, prilikom redovne policijske akcije relokacije izbjeglica iz prihvatnih centara na sjeveru u centre na jugu zemlje.

Mali Zvornik, #Serbian border with #Bosnia. Serbian border police beating migrants who were pushed back. People who were at the bridge near the border could see everything. The EU supports border police in the region, pushing the violence from its border inside #Balkans.

Portal Novosti objavio je da se društvenim mrežama šire i snimke policijskog batinanja migranata na graničnom prijelazu Mali Zvornik iz Srbije u BiH.

Iz MUP-a Srbije kažu da je u toku istraga.

-Povodom videosnimaka iz Malog Zvornika i Sombora, koji su objavljeni u medijima, a tiču se postupanja policijskih službenika, obavještavamo vas da je Sektor unutarnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova već poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovih događaja. Nakon provedene istrage Sektor unutrašnje kontrole će, u skladu sa svojim ovlastima prema odgovornim policijskim službenicima, poduzeti sve zakonom propisane mjere”, navedeno je u odgovoru MUP-a Srbije.

Video pogledajte OVDJE.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *