OBJAVLJENO KO JE SARAJLIJA KOJEG JE UBIO GROM U MORU: U pitanju 25-godišnji Karišik Irem

Foto: Social

Usred grmljavinskog nevremena koje je jučer oko 18 sati pogodilo područje Podstrane (Split, Hrvatska) poginuo je mlađi muškarac. Kako je javila Dalmacija Danas, on se kupao s djevojkom na plaži u Mutograsu. Kako doznaju od svjedoka, radi se o 25-godišnjem mladiću iz Sarajeva koji se nalazio na ljetovanju u Dalmaciji s djevojkom.

U Mutogras je odmah stigao i tim Hitne medicinske pomoći, ali nisu mogli mnogo učinit.

– Munja je udarila u more, čula sam krik i shvatila da se dogodila tragedija. Iako je cura bila do njega, ona nije stradala, i počela ga je izvlačiti iz mora. Spašavanju se priključilo puno ljudi, ali mladiću nije bilo spasa, ispričala je svjedokinja.

U pitanju je 25-godišnji Irem Karišik, što je objavljeno i na stranici navijača FK “Željezničar” Manijaci 1987: Naš brat s tribine Irem Karišik je smrtno stradao usljed udara groma u Podstrani. Rahmet ti duši, Manijače!

– Dragi prijatelji, nažalost danas je jedan od najtežih dana u mom životu. S tugom i boli vas obavještavam da je jedan od nas napustio ovaj svijet i otišao na bolje mjesto. Irem Karišik će biti upamćen kao predivna i pozitivna osoba. Neka ti dragi Bog podari sve Dženetske ljepote a porodici sabur! Amin 🙁 Nikad te neću zaboraviti! – napisao je jedan od njegovih prijatelja.

Smrt Karišika potvrdio je i Zoran Matić‎ ispred Salsa & Sensual Friday Night, a zbog smrti mladića su partiji party plesnog karaktera koji se organizuje svakog petka otkazani!

Ovaj tragičan slučaj, kakav lokalno stanovništvo ne pamti, može služiti kao upozorenje svima da se za vrijeme nevremena sklone na sigurno i nikako ne čekaju nevrijeme u moru.

doznajemo.com

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara