Press "Enter" to skip to content

OD 95.000 BH. GRAĐANA U AUSTRIJI PRIJAVILO SAMO 350 ZA GLASANJA

Od 95.000 bh. građana u Austriji prijavilo samo 350 za glasanja

Predsjednik Pokreta Snaga domovine Ahmed Husagić rekao je da se za Opće izbore u Bosni i Hercegovini prijavilo samo 350 od mogućih 95.000 građana porijeklom iz BiH, a koji žive u Austriji.

On je kazao da se želi “zahvaliti” sugrađanima koji žive u Austriji jer ih se poslije toliko molbi i apela za izbore registrovalo samo 350. od mogućih 95.000.
“Izgleda da vas ne zanima ni domovina, ni trud ljudi koji rade na ovome projektu, a ni ja koji vas molim više od 2 mjeseca da se registrujete kako bi mogli učestvovati na oktobarskim izborima i pomoći ljudima u Bosni i Hercegovini ali i čitavoj Europi”, rekao je Husagić.

Dodao je da je očigledno da je njegova vjera u mnoge od njih bila pogrešna jer im je 15 minuta vremena previše da izdvoje za ljude u domovini piše klix.
“Očigledno da su vremena kada ste pomagali kao za poplave 2014. godine prošlost iako je ovo što se danas dešava ljudima u Bosni i Hercegovini puno gore od onih poplava. Ne mogu da slušam izgovore o razočarenju jer je to samo izgovor da se nešto ne uradi”, zaključio je Husagić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *