Press "Enter" to skip to content

OD NOVE PROGNOZE VREMENA MOŽE VAS SAMO ZABOLITI GLAVA: OVAKAV APRIL JOŠ NISMO VIDJELI!

Meteorolog iz Srbije Marko Čubrilo danas je na svom Fejsbuk profilu objavio nove vremenske promjene kao i prognozu za naredne dane. Kako je istakao dolazi toplije vrijeme, ali i novo pogoršanje vremena.

Kako je istakao dolazi toplije vrijeme, ali i novo pogoršanje vremena.

– U ponedeljak malo više sunca uz nešto više maksimume ali i dalje uz moguću pojavu prolazne kiše ili lokalnog pljuska, dok će dnevni maksimum biti u manjem porastu i trebao bi se kretati od +9 do +15 stepeni Celzijusa. Noćni minimumi će biti niski, ali se zbog dosta oblaka pojava mraza u nizijma uglavnom ne očekuje ali će u predjelima preko 700mnv slab mraz i dalje biti moguć, posebno tamo gdje noć bude pretežno vedra.

Od utorka do četvrtka uveče pretežno sunčano i osjetno toplije uz slab južni vjetar i dnevne maksimume koji bi se trebali kretati od +12 do +21, a u četvrtak na istoku regiona ponegdje i oko +25 stepeni Celzijusa. U četvrtak krajem dana se preko Alpa očekuje premještanje hladnog fronta koji bi uslovio sekundarnu ciklogenezu nad Jadranom i kao posljedica toga u četvrtak krajem dana na zapadu regiona treba očekivati jače pogoršanje uz kišu i grmljavinske pljuskove.

U petak bi se to pogoršanje trebalo proširiti i na ostali dio regiona donoseći kišu i pljuskove dok bi u predjelima preko 800mnv moglo biti prolaznog snijega. U petak maksimum od +7 nad sjevernim i središnjim dijelovima do oko +14 na krajnjem istoku regiona gdje će hladan front stići krajem dana. Sa premeštanjem sekundrnog cikona i hladnog fronta vjetar u okretanju na umjeren do jak sjeverozapadni.

U subotu promjenljivo oblačno, svježije i uglavnom suho, dok je u nedjelju moguće novo pogoršanje uz kišu i snijeg u višim planinama. Više padavina nad južnim i središnjim dijelovima regiona. Subota donosi maksimum od +8 do +14, a nedjelja od +6 do +12 stepeni Celzijusa, što je i dalje malo ispod prosjeka.

Poslije 18.04. se računa na suho, ali baš jako toplo vreme uz prohladne noći i dnevne maksimume od +12 do +17 stepeni Celzijusa, što je negdje oko ili malo ispod prosjeka za taj dio godine.

Dugoročan prognostički materijal daje signal da bi posle 19.04. vjerovatno uslijedilo novo pogoršanje vremena koja bi nas moglo pratiti i tokom posljednjih nedjelju dana u mjesecu ali o snazi tog mogućeg pogoršanja za sada nema dovoljno informacija- naveo je on.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *