Press "Enter" to skip to content

Odličan trik: Zašto trebate staviti vlažne maramice u mašinu za veš

Da li ste znali da jednostavan trik može značajno poboljšati rezultat pranja veša u mašini i uštedjeti vam puno vremena?

Ova metoda će vam sigurno dobro doći pogotovo ako imate kućne ljubimce ili posjedujete puno tamne odjeće.

Naime, prije stavljanja odjeće u mašinu stavite vlažne maramice.

Ekipa s portala Bright Side, koja je i preporučila i isprobala ovaj trik, tvrdi da je konačni rezultat nadmašio sva njihova očekivanja.

Nema više vlakana na odjeći

Vlažne maramice pomažu ukloniti dlačice i vlakna s odjeće. Djeluju kao apsorber koji čisti male komade tkanine, krzna i kose. Sve te čestice završe na vlažnim maramicama i, kao rezultat toga, odjeća izgleda mnogo čišće i ne morate sami skupljati sav taj otpad s odjeće.

Kako to učiniti ispravno

U mašinu stavite najviše 3 vlažne maramice. Kad se bubanj počne okretati, maramice će se pomiješati s odjećom i skupljati dlačice i vlakna. Za svako pranje trebate koristiti nove vlažne maramice.

Maramice moraju biti dovoljno čvrste

Vlažne maramice trebaju biti dovoljno čvrste da se ne poderu unutar mašine. Pokušajte ih pocijepati rukama. Ako to teško uspijete, te su vlažne maramice savršene.

Papir i tkanina neće poslužiti

Ne pokušavajte zamijeniti vlažne maramice papirnim ili onim od tkanine. Papirne nisu dovoljno čvrste pa ćete na kraju još čistiti male komade papira sa odjeće. A, maramice od tkanine također neće uspjeti – jednostavno nećete vidjeti nikakve rezultate.

Ne zaboravite na miris

Ako ne želite da vaša odjeća upije miris vlažnih maramica, odaberite antibakterijski proizvod ili proizvod bez mirisa. Možete i dodati neki omekšivač kako biste se riješili mirisa.

Radio Sarajevo

 

 

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *