Press "Enter" to skip to content

ODREĐEN PRITVOR MUŠKARCU ZA KOJEG SE SUMNJA DA JE POKUŠAO DA SILUJE STARICU

39-godišnji muškarac G.P. iz sela u okolini Loznice koji je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da siluje, a zatim i pretukao 82-godišnju staricu u noći između nedjelje i ponedjeljka u njenoj porodičnoj kući, saslušan je pred Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Podsjetimo, muškarac je upao u kuću svoje komšinice navodno pod dejstvom alkohola.

  • G. P. je upao u kuću bake, koja je živjela sama, i nasrnuo na nju. Pokušao je da je siluje, a pošto se ona otimala i branila, krenuo je da je sve jače udara. Na kraju je odustao i pobjegao, a baki je glavu navodno sačuvala metla koju je dohvatila i udarila ga – podsjeća izvor iz istrage:
  • Nesretna starica pronađena je u kući sa ozbiljnim povredama i prevezena je u lozničku bolnicu, a policija je veoma brzo uhapsila G. P. On je navodno priveden u blizini bakine kuće i bio je obliven staričinom krvlju pošto se ona junački borila s njim – rekao je nakon hapšenja izvor Kurira.

Pa da podsjetimo, mještani sela kod Loznice u kome se slučaj dogodio objasnili su da se za identitet napadača saznalo kada je staričin rođak, koji živi pored nje, pregledao video-snimke sa nadzornih kamera i prepoznao G. P.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *