Press "Enter" to skip to content

OGLASILA SE RADNICA SANELA: “OTKAZ SAM DOBILA JER SAM TRAŽILA BOLOVANJE A NE ZBOG KRAĐE”

Početkom mjeseca avgusta dogodila se sramna krađa uposlenice BM prometa iz Podlugova kraj Ilijaša, koja je ukrala kusur od starijeg muškarca koji svakodnevno dolazi u ovu poslovnicu kako bi kupio namirnice za život.

Radnica Sanela dobila otkaz zbog 40 KM: “Ukrala kusur od penzionera” (VIDEO)

Pošto je prodavnica pokrivena videonadzorom, pogledajte video snimak krađe iz Breze.

Redakciji portala javila se Sanela Kamenjaš, bivša radnica trgovine BM-Promet doo.

” U vašem opisu navodno piše da sam dobila otkaz, zbog “otuđenja novca”, a video je snimljen 04.08.23.

Na videu je navodno u pitanju “krađa”, ali kao što vidite na videu (10:06:24 pa do dijela 10:07:38) je video isjećen. Dakle, moguće je i velika vjeravotnoća da je video namontiran od strane vlasnika firme. Čovjeku je uručen novac, to jeste kusur na dijelu videa, gdje je i isječen. (Trenutak gdje sam krenula prema čovjeku)

Čovjeku je taj isti novac ispao ispred objekta koji smo našli radnica i ja. “BM, promet” Podlugovi, po koji se penzioner i vratio, zašto nemate taj video ? Video nadzor ispred objekta ? Video nadzor, postoji sigurno ispred objekta, ali Vam ga vlasnici nisu poslali.

Bolovanje nisam dobila, ali zato otkaz jesam, zbog saobraćajne nezgode.

Ja sam imala, saobraćajnu nesreću 05.08.23 u 05:55, krenula sam na posao, te sam završila u kantonalnoj bolnici Zenici, zbog povrede u nesreći, u putu sam nazvala gadzu Adema M. i rekao mi da dođem na posao u drugu smjenu.

Pri povratku iz bolnice nazvala gazdu firme BM promet, a gazda mi je rekao da dođem na posao, iako imam nalaz iz kantonalne bolnice Zenice, gdje su mi i stavili “okovratnik ” u predjelu vrata i rekli da strogo mirujem i otvorim bolovanje.

Na šta je vlasnik firme BM Adem M. Promet rekao “Hoćeš li doći u drugu smjenu ?” Jer mi je dao toliko vremena da riješim sve vezano za saobraćaj. Gdje sam ja navela “Rado bih došla, ali zbog udesa, bolova i okovratnika ne mogu raditi.

” Na šta sam dobila odgovor gazde BM prometa Adema M. “Ti si sama sebi medicinski tehničar i određuješ sebi dijagnozu, dobila si otkaz, dođi po papire, jer nisi povređena u noge, ako si u glavu, mi ne otvoramo bolovanje, samo ako je smrtni slučaj u pitanju” na šta sam ja odgovorila “u redu, slažem se” jer mi je bitnije zdravlje.

Slike nalaza vam dostavljam.

Gospodin, vlasnik firme Adem M. prije mog zapošljenja me je zvao po danu (02.03.23.)i rekao da dođem u 16h, pred firmu BM promet, ja sam došla i nije ga bilo. Vratila sam se kući. Čekala sam poziv gazde Adema M. on me je nazvao oko 20h navečer i rekao “da li si spremna da obavimo razgovor?”

Ja sam na to odgovorila ” zar se u ovo doba obavlja razgovor za posao ?” On je rekao “Da, može se obaviti razgovor u kancelariji naše firme” kada sam došla pred firmu, nikoga nije bilo, niti je radila. On me je vidio iz auta i nazvao i rekao “hajde kreni prema elemntari (njihova druga firma), samo pazi da te ne vidi radnik, koji radi na našoj pumpi BM promet” krenula sam prema istoj elementari, stigla sam, izašla sam iz auta, Adem M. Je bio tu.

crna-hronika.info

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *