Press "Enter" to skip to content

Oglasila se sestra ubijene žene iz Gradačca: “Ubio je on život u njoj i ranije”

Nije moju Nizamu ubio samo Nermin. Nije to uradio samo metkom. Ubio je on život u njoj i ranije. Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja Lejla Numanović koja je odbila prijedlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP-a Gradačac koji su mu rekli s kojeg broja je prijavljeno nasilje u porodici”, napisala je na društvenim mrežama Emina, sestra prve žrtve Nermina Sulejmanovića.

Nakon svirepog višestrukog ubistva koje je počinio Nermin Sulejmanović, građani Gradačca opraštaju se od onih koji su u tragično stradali.

Prva žrtva bila je Nerminova nevjenčana supruga Nizama Hećimović koja je stradala pred očima njihove kćerkice. Od tragično stradale žene se opraštaju potresnim riječima, a kako ističu, najviše ih boli što Nizama “nije stradala samo od Nerminove ruke”.

Nizama Hećimović nekoliko puta je prijavila svog nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića za nasilje, međutim, Sulejmanović je za tu prijavu saznao, a sistem umjesto da je zaštiti, on joj je poslao dželata na vrata.

U medijima je objavljeno riješenje Opštinskog suda u Gradačcu kojim se odbija prijedlog MUP-a da se Nerminu zabrani približavanje žrtvi. Međutim, kako se vidi u riješenju, sutkinja je umjesto imena Sulejmanovića napisala ime nepoznatog muškarca, zbog čega se postavlja pitanje – da li je sutkinja samo prepisala obrazloženje iz drugog predmeta?!

[facebook]https://www.facebook.com/emina.hecimovicbuljubasic/posts/9724619477612690?ref=embed_post[/facebook]

“Iz sadržaja zahtijeva za izricanje zaštitnih mjera slijedi da je Muharem Ćelosmanović ranije nasilja u porodici vršio prema svojoj nevjenčanog supruzi, kao članu porodice sa kojim živi čime je narušio njihov porodični mir i tjelesnu cjelovitost. Međutim, član porodice, koji je po zahtjevu za izricanje zaštitnih mjera označen kao žrtva nasilja je odbila da svjedočio, a što je sud utvrdio i čitanjem zapisnika o saslušanju svjedoka Hećimović Nizame sačinjen u PU Gradačac – navodi se.

“Bojala sam se za sebe i dijete”, jedva je izgovorila Nizama koja samo koji minut kasnije hladnokrvno likvidirana jednim hicem u čelo.

Nermin je potom pobjegao, a za vrijeme bjekstva oglašavao se na društvenim mrežama, gdje je navodio da ga je “prijavila zbog par šamara”.

Prema najnovijim informacijama koje su objavili mediji, Nizama je sa djetetom pobjegla kod tetke, gdje ju je razjareni ubica, kada je saznao da ga je prijavila, našao, a potom oteo i odveo u vikendicu gdje ju je pretukao i ubio, prenosi Blic.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiz Ondera i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli i danas je u svjesnom stanju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *