Press "Enter" to skip to content

OGLASIO SE ADVOKAT POLICAJKE IZ GRADAČCA, OTKRIO U KAKVIM JE ODNOSIMA BILA SA MONSTRUMOM: Život joj je u OPASNOSTI?

Nermin Sulejmanović je imao debeo dosije, višestruko je osuđivan za nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, prijavljen za porodično nasilje i ubistvo u pokušaju.

Dž. S. i L. N. posljednjih su deset dana najomraženije osobe u regionu. L. N. jer je odbila da izrekne zabranu pristupa Nerminu Sulejmanoviću Nizami Hećimović, policajka Dž. S., jer je, tvrde u Gradačcu, ona otkrila Sulejmanoviću Nizamino skrovište.

Oba postupka su, kako se navodi, indirektno dovela do svirepog ubistva Nizame Hećimović, koju je njen nevjenčani suprug i otac njihove devetomjesečne kćerke pretuko do neprepoznatljivosti, a potom pucao u čelo u direktnom prenosu na Instagramu. Za to vrijeme kćerka je ležala uplakana u majčinoj krvi na terasi vikendice u Sibovcu kod Gradačca.

Jutarnji list došao je do Dž. S., koja je na ljetovanju u Italiji i jutros se vraća u Gradačac. Kada se vrati, čeka je disciplinski postupak, prijeti joj suspenzija u PU Gradačac gdje je zaposlena. Ne samo da je odala Nizamu, dovoljno je da je održala vezu sa osobom iz kriminalnog miljea. Nermin Sulejmanović je imao debeo dosije, višestruko je osuđivan za nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, prijavljen za porodično nasilje i ubistvo u pokušaju. U Kazneno-popravnom zavodu Zenica proveo je nekoliko godina.

Policajka se obratila

Dž. S. je odgovorila na poruku u kojoj su je mediji pozvali za komentar i njenu stranu priče, ali je rekla da ona sama ne može da govori dok se ne konsultuje sa advokatom Bakira Hećimovića.

Njen advokat tvrdi da njegova klijentkinja ne samo da nije otkrila Nizamino skrovište, već da sa Nerminom Sulejmanovićem nije imala nikakve veze, pogotovo ne ljubavne.

– Ono što mogu da vam kažem jeste da moja branjenica Dženana nije imala kontakt sa osobom koja je počinila ova teška krivična djela, niti je imala bilo kakve informacije o tome gdje se nalazi osoba koja je poginula u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji sa tužilaštvom vode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema indicija da je imala bilo kakvu vezu sa ubicom. Ona je policajac u Gradačcu, mjesto je malo i svako svakoga poznaje, pa se zna da je uzoran službenik protiv kojeg nikada nije pokrenut disciplinski postupak. Tvrdimo da nikome nije dala nikakve podatke o žrtvi, niti je, uostalom, bila raspoređena na radno mjesto gdje bi imala pristup takvim podacima – rekao je Jutarnjem advokat sa istim prezimenom kao ubijena Nizama Hećimović.

Dž. S. je, prenose mediji, trenirala u teretani u kojoj je Sulejmanović radio kao trener, a čiji je vlasnik odveo njegovu kćerku sa mjesta krvavog pira Sulejmanovića.

Borac za prava žena ili…

Zbog objava na njenom Fejsbuk profilu, koje pak govore o zlostavljanju žena, u Gradačcu ima onih koji smatraju da je ona bila jedna od njegovih žrtava.

– Pogledajte profil, post za objavom o zlostavljanim ženama – kaže advokat.

“Samo jedan psihopata je dovoljan da žena korača kroz život. I da joj se ogadi život, muškarci i sve ostalo…”, citirala je Stefana Simića 25. januara. Uz tu objavu bila je naslikana slika žene sa povezom na očima.

Mjesec dana prije toga, 5. decembra, objavila je fotografiju nevjeste sa masnicom na oku, dok je za Svjetski dan borbe protiv nasilja nad ženama objavila fotografiju gdje ona drži plakat na kom piše “Stop nasilju nad ženama”.

Još u februaru 2022. godine na svoj profil stavila je status “Čuvajte se, drage moje psihopate”. Na vijest o Nizamijevoj smrti, stavila je svoju crno-belu fotografiju i napisala “…ime i prezime, od krvi i mesa, srcem i dušom”.

“Linč policajke”

Zbog ovakvih najava ima onih koji smatraju da je Sulejmanovićev bijes osjetila i Dž. S.. Njen advokat tvrdi da ona sa okrutnim ubicom uopšte nije imala veze, sudeći po komentarima ispod njenih objava, niko u to ne vjeruje. Osim uvreda i psovki, komentari se, kaže njen advokat, odnose i na “linč Dž.”.

– I mediji je linčuju bez razloga. Sve je to neosnovano dok ne postoje makar indikativni dokazi da je ona uopšte imala kontakt sa Sulejmanovićem. Kažu i da je pobjegla u Italiju, ali je na godišnjem odmoru i 16. avgusta će se redovno javljati svojoj Policijskoj stanici Gradačac, i nastaviti sa svojim dužnostima. Ukoliko se utvrdi da Dženana nije imala nikakve veze sa ubicom, pokrenut ćemo niz tužbi u njenom interesu – kaže advokat.

Advokat je potvrdio da se njegovoj klijentkinji prijeti na razne načine

– Mojoj branjenici se prijeti životom, a ja ću rano ujutro kontaktirati Tužilaštvo Tuzlanskog kantona i zatražiti da dobije dvadesetčetvoročasovnu zaštitu pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu dok se ne utvrdi da li je je odgovorna za sve što joj se radi na teretu. Njen život je trenutno u opasnosti – rekao je advokat.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *