Press "Enter" to skip to content

OGLASIO SE ANER GOSTO: MOJA NENA HURA NIKAD U ŽIVOTU I NIGDJE NIJE IMALA NIKAKVE NEPRIJATELJE, NI PO VJERI NI PO NACIONALNOSTI NI BILO ČEMU DRUGOM

Potreseni objavom na društvenim mrežama koju smo vidjeli danas, odlučili smo sa vama podijeliti tekst i fotografiju s kojom smo ostali zatečeni i zapitali se u kakvom društvu živimo.

Na Facebooku se oglasio Aner Gosto, advokat iz Mostara, koji je ostao povrijeđen nakon čina “nepoznate osobe” i traži pomoć onih koji bi mogli imati više informacija.
Naime, “nepoznata osoba” se slikala kako čuči i gazi po mezaru(grobu) njegove nene Hurije sa natpisom “GAZI BALIJE”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:
“Dana 07.05.2022.godine umrla je moja nena Hurija-Hura i zakopana je u haremu u Raštanima, gdje je i provela cijeli svoj život, živeći pošteno,mirno i u finim rodbinskim i komšinskim odnosima.
Moja nena Hura nikad u životu i nigdje nije imala nikakve neprijatelje,ni po vjeri ni po nacionalnosti ni bilo čemu drugom.

Prije dan-dva vremena “nepoznati počinilac” se slikao kako čuči i gazi po njenom mezaru(grobu) sa natpisom “GAZI BALIJE”.
Dovoljno sam zgrožen, povrijeđen i zatečen da jednostavno ne mogu vjerovati da je neko bio spreman učiniti takvo nešto a kamo li izvršiti ovakav naum?!

Zato, sve vas molim, ukoliko poznajete ili imate bilo kakvo saznanje u vezi osobe počinioca (sa slike) da mi se javi i tako pomogne prijavi prema nadležnom MUP-u kao i radi daljih zakonskih koraka koje ćemo preduzeti kao njena porodica, potomci i najbliži srodnici….
OVO JE SRAMOTA U 2022.GODINI!!!

JESMO LI POSTALI ŽIVOTINJE?!”, napisao je Aner Gosto u svojoj objavi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *