Press "Enter" to skip to content

OGLASIO SE NATO NAKON ŠTO JE PUTIN STAVIO NUKLEARNO ORUŽJE U PRIPRAVNOST

Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je u nedjelju izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina da je stavio u stanje pripravnosti snage za odvraćanje.

“To je opasna retorika i takvo ponašanje je neodgovorno”, izjavio je Stoltenberg u intervjuu za CNN.

Istaknuo je da takva retorika u kombinaciji s onim što se događa u Ukrajini, gdje Rusija vodi rat protiv neovisne i suverene države, čini situaciju još ozbiljnijom.

Stoltenberg je dodao da Rusija ne prijeti samo Ukrajini nego i članicama NATO-a jer zahtijeva da Savez povuče sve svoje snage iz istočnih članica.

Podsjetimo, Putin je u nedjelju objavio da su snage za odvraćanje ruske vojske, koje mogu uključivati i nuklearnu komponentu, stavljene u stanje pripravnosti.

Tu svoju odluku Putin je opravdao agresivnim izjavama čelnika NATO-a prema Rusiji i “nezakonitim” ekonomskim sankcijama koje su joj nametnute nakon invazije na Ukrajinu.

Snage za odvraćanje jedinice su opremljene projektilima, strateškim bombarderima, podmornicama i brodovima s nuklearnim naoružanjem.

Putin je nakon početka invazije na Ukrajinu upozorio da će se oni koji Rusiju pokušaju spriječiti “suočiti s posljedicama kakve nisu vidjeli u svojoj historiji”.

Mnogi su to protumačili kao prijetnju nuklearnim oružjem.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *