Oglasio se Tito Bosnia i poslao emotivnu poruku: Najveća želja mog oca je bila da BiH bude…

Indonezijski novinar Tito Bosnia postao je hit na društvenim mrežama protekle sedmice zbog njegovog neobičnog imena. Dovoljan je bio samo jedan screenshot njegovog javljanja za CNBC, TV kuću za koju radi, da “preuzme” naslovnice brojnih portala i medija kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regiji.

Njegovi inboxi na društvenim mrežama bili su puni poruka, gdje su mu predstavnici medija, ali i korisnici društvenih mreža, pisali kako bi provjerili da li se on stvarno tako zove.

Putem Instagram Storyja – Tito je uputio odgovor na sve upite:

– Zdravo, moje ime je Tito Bosnia. Proteklih nekoliko dana moje ime je postalo viralno i često pominjano u medijima i društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini. Prije svega, želim vam potvrditi da se stvarno tako zovem, napisao je, te u jednom od postova je i postavio svoj rodni list kao dokaz identiteta.
– Moj otac, koji mi je dao ime, veliki je fan Josipa Broza Tita, koji je najbolji prijatelj indonezijskog prvog predsjednika Sukarna. Moj otac mi je dao ime u nadi da će dati optimizam Bosni i Hercegovini koja je iskusila rat u Jugoslaviji, u zemlji u kojoj je Tito bio premijer i predsjednik, nastavio je Tito Bosnia.
Najveća želja mog oca je da će Bosna i Hercegovina uvijek biti uporna u svom razvoju, dodao je i zahvalio svim medijima i ljudima koji su ga kontaktirali i pisali mu proteklih dana.
– Hvala vam svima i šaljem pozdrave i poštovanje prema voljenim građanima Bosne i Hercegovine, zaključio je Tito, prenosi Oslobođenje.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara