Press "Enter" to skip to content

Opasno saopćenje ruske ambasade: SAD koristi Bosnu i Hercegovinu kao fitilj…

Ambasada Rusije u Sarajevu objavila je na svom zvaničnom Facebook profilu post u kojem se obračunava sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, a sve zbog njihove ranije objave na Instagramu. Rusi su se dotakli i Bosne i Hercegovine. Između ostalog, sugerira se da su Amerikanci u Ukrajini radili na proučavanju “metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou”.

Također se navodi da SAD guraju BiH u Evropsku uniju kako bi našu zemlju koristili kao “fitilj” protiv EU.

“Na stranici ambasade SAD-a u Sarajevu na društvenoj mreži Instagram objavljen je patetični ‘dokumentarac’ u kojem se navodi da su ruski predstavnici ‘lagali’ o odsustvu namjere da izvrše ‘invaziju’ na Ukrajinu. Ali, kao i obično, lažu sami Amerikanci. Jer nema ‘invazije’. Umjesto toga postoji specijalna vojna operacija radi demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima”, objavljeno je na Facebook stranici ruske ambasade u Sarajevu. ⠀ Dodaje a da je cilj i “demilitarizacija – jer su upravo Sjedinjene Američke Države bile one koje su stajale iza pumpanja kriminalne bande oružjem, kojim se varvarski uništavalo civilno stanovništvo Donjecka i Luganska, uključujući i djecu”. ⠀ Optužuju Sjedinjene Američke Države da su “natrpale Ukrajinu biolaboratorijama, koje su – vrlo moguće – korištene za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou”. ⠀ “Denacifikacija – jer su Sjedinjene Američke Države bile one koje su podsticale neonacističku taktiku i strategiju banderovaca iz Kijeva, suštinski su sprječavale Ukrajinu, kao stranku Sporazuma iz Minska, da ispuni svoje obaveze”, navodi se.

Dodaje se da su SAD “vjerne svojoj licemjernoj politici i u Bosni i Hercegovini”.

“Upravo Washington je taj koji zapravo ometa dijalog unutar BiH, postavlja konstitutivne narode jedne protiv drugih i protivi se ukidanju anahronog vanjskog protektorata koji predstavlja Ured visokog predstavnika. U isto vrijeme on takvu Bosnu i Hercegovinu ‘pažljivo’ gura u Evropsku uniju kako bi je – poput Kosova – iskoristio kao ‘fitilj’ protiv svog geopolitičkog protivnika odnosno EU. To je istina, iako u svjetlu trenutne imaginarne solidarnosti između Amerike i Evrope ‘po ukrajinskom slučaju’, takva izjava može izgledati pretjerano. Ali doći će trenutak istine”, stoji u objavi ruske ambasade. ⠀

SAD se optužuju da “nisu ‘dokazani prijatelj’, već iskusni predator, koji će, inače, bez oklijevanja prepustiti svoje saveznike svojoj sudbini ako mu se prikliješti rep”.

“Primjeri su u ovom slučaju suvišni. Čak i samu skraćenicu USA neki Amerikanci dešifruju kao United States of Anxiety, Sjedinjene Države anksioznosti. Upravo je anksioznost, a mi bismo dodali i laž, ono što Sjedinjene Države donose cijelom svijetu”, stoji u objavi.
Saff

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *