Opljačkan stan mostarskog imama: “Ne znam kako dalje živjeti, osjećam se kao zatvorenik”

U naselju Podhum jučer je opljačkan stan mostarskog imama Harisa ef. Pobrića. Prema njegovim riječima iz stana je otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22:45. Zatekao je ispreturane sve stvari, te odmah utvrdio da je ukraden televizor, mobitel i dječija kolica. Kako ističe još uvijek nije u mogućnosti da utvrdi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj.

„Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti, jer je ovo već četvrti put da mi pljačkaju stan. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati“, kaže Haris.

U protekle tri godine iz njegovog stana su otuđena dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu je, kaže, prijavio policiji koja, kako naglašava, nikad nije rasvijetlila slučaj.

„Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi bar neko uputi izvinjenje što je to tako, čini mi se bilo bi mi lakše“, kaže ef. Pobrić, koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.

Kako je za “Mostarski.ba” izjavio portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić uviđaj će biti obavljen tokom dana i tek tada će, kako je istakao, biti poznato više detalja. U Medžlisu IZ-e Mostar suzdržali su se od komentara, izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinitelje.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara