Press "Enter" to skip to content

OPREZ! Važno je da javnost bude upoznata s ovom pojavom

Foto: Social

Vrlo zanimljiv status na Fejsbuku, objavila je na svom profilu gospođa Mahira Šuvalija Poljak.

Svoj post naslovila je – Nije igračka, nije photoshop, stvaran je!!!😱

– Dragi prijatelji, želim da podijelim s vama nesvakidašnje iskustvo moje porodice sa paukom koji liči na one iz horor filmova 😱. U ranim jutarnjim satima (3:00 ujutro) usred dnevnog boravka, u stanu moje djece (ima i beba od 21 mjesec), u prizemlju naše porodične kuće, viđena i “procesuirana” ova “aždaja”!

Koliko je dugo bio u stanu, ne znamo, ali smo se prestravili kad smo doznali (pitali stručne ljude iz oblasti) da se radi o vrlo otrovnom pauku, vrste Mouse Spider, koji živi u Australiji, a ima ga i u Aziji. Jako su otrovni, a mala djeca su posebno neotporna na njihov otrov, za njih je poguban. Nekako su “ušli” (uneseni) u BiH, možda ih ima još 🤔🧐😯.

Ženka je. Ili je pobjegla iz terarija ili je došla u nekom koferu… nećemo doznati. Ali sam sigurna da nije jedina! OPREZ! Važno je da javnost bude upoznata s ovom pojavom, da se educira kako reagirati u susretu s ovim paukom, te da se zdravstvene ustanove opskrbe protuotrovom i obuči osoblje za brzu reakciju! Postajemo egzotična drzava po mnogim parametrima, zar ne!?

P.S. Mi smo odmah uradili dezinsekciju unutrašnjih prostorija i oko kuće. Moramo opet. Dobijam info da uvijek idu u paru i da je drugi sigurno u blizini! Također se javljaju ljudi koji tvrde da su ih i oni viđali, ali da nisu obraćali pažnju… vjerovatno ne bih ni ja da nije ušao u kuću. Ovim bi se trebalo ozbiljno pozabaviti. Čija nadleznost su ove pojave, Ministarstva zdravstva?

(Doznajemo.com)

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!