Press "Enter" to skip to content

Opsadno stanje u Prijedoru: Policajci s dugim cijevima “češljaju” vozila

Istragu oko ubistva načelnika Krim – policije PU Prijedor Radenka Bašića preuzelo je Republičko tužilaštvo, potvrđeno je u MUP RS. Preduzimaju se mjere i radnje u okviru istrage teškog ubistva, a sve u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela.

Zbog ubistva Bašića punktovi policije postavljeni su i u susjednim općinama i gradovima. Pretresi i punktovi su i širom Banja Luke, piše Srpskainfo.
Prijedorčani koji su poznavali ubijenog načelnika kriminalističke policije Radenka Bašića su u šoku. Tvrde da je bio izuzetno dobar i prijatan čovjek.

Zbog ubistva načelnika krim-policije PU Prijedor, Ministarstvo unutrašnjih poslove RS na svojoj Facebook stranici postavilo je crnu sliku i time odalo počast ubijenom kolegi.

Mjesto ubistva nalazi se u neposrednoj blizini Osnovne škole “Dositej Obradović” u Prijedoru.

Pored velikog broja forenzičara iz Prijedora na mjesto ubistva došao je i patolog Željko Karan iz Banja Luke.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS ranije su se oglasili. Iz policije su saopćili, navodeći inicijale, da je u Prijedoru ubijen policijski službenik Policijske uprave u ovom gradu. Dodali su i da preduzimaju mjere i radnje u okviru istrage teško ubistvo, a sve u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je policajcu prišao s leđa. Također, nezvanično, privedena je jedna osoba, ali ovu informaciju nisu potvrdili iz MUP-a RS.
Radio Sarajevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *