Press "Enter" to skip to content

Orić: Da su nama dali oružje kao Ukrajincima danas ne bi strahovali od budala i zločinaca

Ne mogu da shvatim ove koji se predstavljaju kao vođe srpskog naroda u RS-u, koji znaju šta su sve njihovi prethodnici radili tokom agresije na BiH, a koji su, za zločine koje su činili, dobili stotine godina zatvora, da ti isti, još uvijek, nisu ustanju razdvojiti zlo i dobro, kaže Naser Orić
Naravno da pratim šta se događa u Ukrajini i divim se njihovom otporu. Sve liči na nas od prije trideset godina, na naš bosanski otpor. Gledam hrabrost njihovog predsjednika i sve me vraća na početak agresije kad smo mi bili u okruženju, kad nismo imali ni hrane, ni lijekova, kad su naši ljekari ranjenike operisali bez anestezije. Hvala Bogu oni danas imaju, koliko toliko pomoći sa strane, a mi je tada nismo imali, rekao je Orić.

Kaže da Ukrajinci, za razliku od onog što su proživljavali Bošnjaci devedesetih godina, od strane ubica kojim je komandovao tadašnji „srbijanski Putin“ Slobodan Milošević i njegovi zločinci na terenu, možda imaju malo više sreće, ako ništa „ne ubijaju ih redom“ kao što se događalo u BiH.

– Da je svijet u to vrijeme dao podršku nama u Bosni, samo da nam je dao oružje, na način kako sada pomaže Ukrajini, pitanje je kako bi taj svijet danas izgledao. Siguran sam, mi, danas, ovdje u BiH, ne bi strahovali od kojekakvih budala i prikrivenih zločinaca, kazao je on.
Kada je u pitanju stav političkog vodstva RS-a spram događaja u Ukrajini, Orić poručuje kako oni nisu u stanju razdvojiti dobro i zlo.

– Ne mogu da shvatim ove koji se predstavljaju kao vođe srpskog naroda u RS-u, koji znaju šta su sve njihovi prethodnici radili tokom agresije na BiH, a koji su, za zločine koje su činili, dobili stotine godina zatvora, da ti isti, još uvijek, nisu ustanju razdvojiti zlo i dobro. Umjesto da klepnu ušima i svijetu pošalju poruku da su na pravoj strani historije, oni se došaptavaju sa Putinovom politikom i političarima. Onaj ko misli da je to način da ovdje u Bosni, ogradi nekakav svoj Donbas, taj je zaista „puk’o ko bundeva, ističe Orić.
Orić navodi da nije pristalica odlaska dobrovoljaca na bilo koje ratište u svijetu, pa ni na ukrajinsko, jer pravi ratnici su samo oni koji su rođeni u zemlji koja se brani jer oni „srcem brane domovinu“ a ne za pare koje im neko daje, piše Politicki.ba.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *