Press "Enter" to skip to content

OTAC ADMIR, DAN NAKON ŠTO JE KLANJAO DŽENAZU SVOM SINU: “NEKO MU JE NEŠTO STAVIO U PIĆE. NE MOGU VJEROVATI DA NEMA MOG ALMEDINA

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon vijesti da je u Tešnju, slaveći svoje punoljetstvo, preminuo 18-godišnji Almedin Duglić, a da je zatajenje srca pruzrokovala droga koju su mu sipali njegovi prijatelji dok su slavili sa njim njegov rođendan.

U ekskluzivnoj ispovijesti za portal 072info.com otac preminulog mladića Admir Dugalić ispričao je detalje ove tragedija koja se ne pamti na ovim prostorima.
TRAŽIO PROSLAVU U DISKU

-Vjerujte da nemam snage da pričam, a još sam u šoku od svega – riječi su kojima, kroz uzdahe, počinje razgovor otac Admir.

Posebno pogađa u srce činjenica što bi svaki roditelj smatrao da je njegovo dijete najsigurnije u kući, zbog čega je upravo i Dugalić odlučio proslaviti rođendan u kući, međutim, niko nije ni slutio da će doći do tragedije.
Zato smo i odlučili da proslavi rođendan u kući. Tražio je da ide u disko, međutim, nisam mu dao. Ima svoje prijatelje, rekao sam mu da pozove prijatelje tu – nastavlja Dugalić.

ČETIRI PRIJATELJA

Ističe da su proslavi prisustvovala četiri prijatelja njegovog rahmetli sina, a koji je inače bio miran i povučen.

-Nije konzumirao alkohol niti cigarete, bavio se muzikom, svirao klavijaturu – govori bolom shrvani otac.
Na upit šta sumnja da je uzrok smrti njegovog sina, Dugalić govori:
Trovanje. Pretpostavljam, ali i na osnovu onoga što sam čuo, neko mu je nešto stavio u piće – kaže otac Dugalić.

Posebno ističe da je njegov rahmetli sin bio zdravstveno stabilan i nije imao nikakvih poteškoća. Posljednje minute života njegov sin Almedin upravo je proveo sa ocem Admirom.
POMAGAO SINU

-Imao je neke trzaje, pokrete. Povraćao je. Kasnije je došlo do gušenja, bio sam sa njim u sobi. Ušao sam mu pomagati. Usta su mu se grčila – prisjeća se otac Dugalić.

Još nije razgovarao sa prijateljima koji su bili na proslavi rođendana, a pozvali su ga njihovi roditelji i tražili dopuštenje da klanjaju dženazu njegovom rahmetli sinu, što im je i dozvolio.

Posebno ističe kako su inače iz fine, mirne i čiste porodice, da se bavi autolimarstvom u svojoj radionici.

-Odgajao sam svoju djecu kako treba i kako je propisano. Jučer mu je čitava škola došla na dženazu, svi su plakali – govori otac.

Na kraju razgovora bolom shrvani otac Admir govori kako ne može vjerovati da nema njegovog sina.
KĆERKA U ŠOKU

-Kako se osjećati, izgubili ste dijete?! Kćerka je, sestra njegova, u šoku, stalno smo po bolnici, ne možemo vjerovati da više djeteta nema – govori Dugalić.

Na upit vjeruje li da će istraga proteći korektno, budući da je glavni osumnjičeni za uzrokovanje smrti njegovog sina dijete policajca, i da će istina izaći na vidjeli Dugalić zaključuje:

-Nadam se da će onaj ko je to uradio odgovarati za svoje djelo. Ako ne na ovom, onda na onom svijetu hoće sigurno – zaključuje Dugalić u ispovijesti za 072info.

Podsjetimo, obavljena je obdukcija tijela i utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca, a sve se desilo na proslavi rođendana u kući stradalog.

Jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog za postojanje osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ‘Posjedovanje, odnosno, omogućavanje uživanje opojne droge’. Obavljena je obdukcija.
OSUMNJIČENA NAJMANJE JEDNA OSOBA

Utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca. Izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja koja će se izvršiti u narednom periodu i koja kad se sublimiraju izjave i materijalni dokazi, na kraju biti prezentiran kroz jedan izvještaj koji će biti proslijeđen Tužilaštvu.

Za sada se jedna osoba, inače sin policajca iz Tešnja, sumnjiči za izazivanje smrti mladića, međutim, moguće je, najavljeno je iz policije, da će broj osumnjičenih biti proširen na više osoba.

POLICIJSKI IZVJEŠTAJ O TRAGEDIJI

Prema policijskom izvještaju MUP-a ZDK, u nedjelju u 05.15 sati, putem telefona medicinskog osoblja Službe hitne medicinske službe Doma zdravlja Tešanj, dežurna služba Policijske stanice Tešanj je obaviještena da je oko 4 sata, u njihove prostorije, u pratnji roditelja, dovezen Dugalić (2004) zbog težih zdravstvenih tegoba, koje su po izjavi roditelja nastale nakon rođendanske zabave njihovog sina kojoj je prisustvovalo više osoba.
PREMINUO U BOLNICI

Zbog ugroženog zdravstvenog stanja Dugalića je iz Službe hitne medicinske pomoći Tešanj hitno upućeno na daljnje liječenje u Opću bolnicu Tešanj, u Tešnju, gdje je oko 7 sati i preminuo.
crna hronika

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *