Press "Enter" to skip to content

Otac koji nije puštao ruku mrtve kćeri: “Te noći je otišla prespavati…”

JEDNA od najpotresnijih fotografija nastalih nakon strašnih potresa u Turskoj i ona koja je najviše obišla svijet fotografija je oca koji drži za ruku svoju kćer koja je umrla pod ruševinama u Kahramanmaraşu.

Otac Mesut Hancer pred televizijskim kamerama Kanala D prvi put je ispričao svoju priču.

Mesut Hancer (49) tog ponedjeljka nije puštao ruku svoje 15-godišnje kćeri Irmak koja je ostala zatrpana u ruševinama. Fotografija oca koji nosi narančastu jaknu s neopisivom boli na licu ostavila je dubok dojam na Tursku, ali i na cijeli svijet.

Objašnjavajući da je u vrijeme potresa radio u pekarnici, otac je rekao da je, čim se tlo zatreslo, prvo nazvao obitelj i doznao da su supruga, dvije kćeri i sin dobro.

Kazao je da je njegova najmlađa kći Irmak tu noć ostala kod svoje bake: “Irmakini rođaci su došli te noći i ona je otišla kod bake da bude s njima” rekao je.

“Pokušao sam izvući svoju princezu golim rukama”
“Kad sam tog jutra nazvao njenu baku, nitko se nije javio. Trčao sam tamo, molio sam boga da zgrada bude cijela… Pokušao sam izvući svoju princezu golim rukama, ali nisam mogao. Na kraju, morao sam je ostaviti u ruševinama”, rekao je.

Kazao je da je nastradala u prvom potresu i da joj nije bilo spasa. Do tijela su, ispričao je, uspjeli doći tek nakon tri dana zbog gomile ruševina. Djevojčica je pokopana prije dva dana.

U potresu je poginula i Mesutova majka, odnosno baka djevojčice, njegova dva brata i još sedam ljudi.

“I naša kuća je oštećena, ne možemo ući u nju. Nemam gdje biti”, ispričao je Mesut Hancer.

Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *